Un gran esforç sense premi

3a divisió. El Figueres no pot superar l'Ascó tot i disposar de moltes ocasions per com a mínim empatar a la segona part. Els de la Ribera d'Ebre van fer valer els gols de Moreno i Virgili

figueres1

ascó2

El Figueres va veure trencada la seva bona ratxa de vuit partits sense perdre amb una derrota contra l'Ascó. Els tres punts van començar a escapar-se massa d'hora de Vilatenim, i tot i la reacció i el gran esforç del Figueres a la segona part l'equip de Punsí es va quedar sense el premi de poder sumar cap punt.

Un exfiguerenc, Sergi Moreno, va avançar l'Ascó al minut dos de joc gràcies a una bona rematada de cap des de l'interior de l'àrea. El Figueres va intentar fer un pas endavant després del gol, però es va trobar amb una defensa rival molt ben plantada que no va deixar espais al darrere. Quan tot semblava encarrilat perquè s'arribés al descans amb el 0-1 van arribar dos gols més, un a cada porteria. En primer lloc va ser Virgili que va aprofitar una pilota rebutjada a la frontal de l'àrea per connectar un molt bon llançament a l'escaire de la porteria de Reig (40'). El partit es posava molt complicat per a la Unió, però el gol de Moñino, a través d'un xut ras (42'), tornava a fer entrar els figuerencs de cara al segon temps.

Voler i no poder

El Figueres va encarar la segona part amb una actitud molt bona i això el va portar a dominar l'enfrontament durant els segons 45 minuts. Cornellà, amb un obús des de lluny (49'), i un cop de cap de Bonaventura (53') van ser els primers avisos d'un conjunt figuerenc disposat a lluitar fins al final. Punsí, amb un plantejament valent, va decidir arriscar-ho tot a l'atac i això va provocar que l'Ascó disposés de quatre clares ocasions per sentenciar a la contra salvades pel porter Reig. Per part de la Unió, el fet de potenciar la vessant ofensiva va permetre posar en perill la porteria contrària, però de nou va faltar la mica d'encert final. La més clara va ser una doble rematada de Bonaventura que va acabar al pal.

L'Ascó va aconseguir els tres punts i es consolida en la zona noble. El Figueres es manté a la zona tranquil·la.

FIGUERES: Reig, Mabil, Argi, Micaló, Murga (Bernat, 46'), Ferran Grau, Pedro, Cornellà, Bonaventura, Pol Compte (Teixi, 64') i Moñino (Jairo, 72'). ASCÓ: Chiné, Roca, Denis Coch, Sangrà, Edu Vives, Sergi Duran, Canadell (Armengol, 67'), Gabernet, Sergi Moreno (José Ramón, 88'), Virgili (Genís, 67') i Piju. GOLS: 0-1 (2') Sergi Moreno. 0-2 (40') Virgili. 1-2 (42') Moñino. ÀRBITRE: Salas Montoro. T.G.: A Pol Compte, Mabil, Micaló, Bernat i Argi, del Figueres, i a Roca, Virgili i Genís, de l'Ascó. PÚBLIC: 400 espectadors.
Ho hem intentat de totes les maneres possibles. No hem jugat per perdre i hem creat ocasions però al final no hem pogut sumar res
El gol matiner de l'Ascó ens ha condicionat però hem reaccionat molt bé tot i el 0-2. Ens mereixíem l'empat
Xavi Punsí
entrenador del figueres

Fi a una bona ratxa abans del partit de copa

El Figueres haurà de passar ràpid pàgina a la derrota contra l'Ascó i centrar-se en el duel de copa Catalunya que disputarà dimecres al camp del Cerdanyola: “Sortim a tots els partits a guanyar, i aquest ens fa especial il·lusió. Serà difícil com ja es va demostrar en el partit de lliga quan vam empatar”, explica Punsí. El premi en cas d'eliminar l'equip vallesà serà poder enfrontar-se a un club de 2a A, molt probablement el Girona. El Figueres va posar fi ahir a vuit partits sense perdre a la lliga.