Sabadell

Amb els llums apagats

Sabadell. Cinc punts dels últims 24 disputats és el registre dels arlequinats, que van passar de meravellar en la primera jornada golejant el Mallorca a una crisi que l'ha dut als llocs de descens

Quan es discuteix l'entrenador, òbviament és que les coses en l'aspecte esportiu no funcionen. El Sabadell ara mateix està immers en una ratxa negativa de resultats que l'ha dut al precipici de la taula, tot i que, a un punt de la salvació, és prou reversible. Els arlequinats, tot i això, han experimentat situacions molt contradictòries aquest curs que, a mesura que han anat passant les jornades, ha perdut brillantor. Del 4-0 a la Nova Creu Alta contra el Mallorca, lideratge inclòs, al 3-0 contra l'Hércules al Rico Pérez, el Sabadell ha anat defallint tant en el joc com en els resultats.

“Com que aquí només importen els resultats i no el procés, només m'importa guanyar”, afirmava Salamero la setmana passada acusant l'entorn de no valorar el joc de l'equip. Però és que a banda de la galopant crisi de resultats (5 punts dels últims 24, i 3 dels darrers 18), l'equip ha tret el futbol que porta dins en comptades ocasions. Exceptuant partits de les primeres jornades, els arlequinats han ofert arguments futbolístics de manera molt irregular.

Els golejadors

El principal escull dels homes de Salamero és la incapacitat per marcar. I ve d'un doble problema, perquè l'equip es pot passar molts minuts sense generar ocasions (els primers 45 contra l'Alcorcón, per exemple) o molts minuts assetjant sense encert (al Rico Pérez, sense anar més lluny). Mai, però, amb regularitat. Els 15 gols a favor són la cinquena pitjor marca de la categoria, però la dada més preocupant és que gairebé la meitat d'aquestes dianes (7) han estat en dos partits (4-0 contra el Mallorca i 3-0 contra el Jaén). Dels vuit gols restants, tres han estat de penal i dos de rebot (en pròpia porteria del Múrcia i el de Kiko Olivas a Mendizorrotza) sense comptar el que va arribar d'un xut al travesser a Girona.

Els davanters no estan rendint de la manera esperada. El màxim golejador és Gato, que ha fet tres gols, i tots de penal, Tamudo va fer un doblet contra el Jaén i no ha tornat a sucar, i Aníbal en 835 minuts només ha aconseguit dues dianes, una de les quals des dels onze metres. L'altra cara és que fins a quatre defenses han marcat. Olivas, Lao, Carlos Hernández i Cristian (2) conformen la línia més golejadora.