Sabadell

Començar de zero

Sabadell. El consell decideix finalment acomiadar l'entrenador, Javi Salamero, per la mala dinàmica de l'equip i accepta la dimissió del director esportiu, Xavi Roca. Olmo serà el tècnic interí

Punt final a l'etapa de Javi Salamero al capdavant del Sabadell. El consell d'administració arlequinat es va reunir durant tot el dia d'ahir i finalment a la tarda va cridar el tècnic aragonès per comunicar-li l'acomiadament. La marxa de l'ex-Girona no arriba sola perquè Xavi Roca també abandona la disciplina arlequinada després d'haver proposat ell mateix la renúncia. El ja exdirector esportiu arlequinat abandona per desavinences amb una part del consell d'administració, que vol tenir plens poders a l'hora de decidir qui serà l'entrenador del projecte. De moment, de manera interina, es fa càrrec de l'equip Miquel Olmo, tècnic que va arribar de la mà de Salamero al Sabadell, juntament amb la resta del cos tècnic. L'ex-Terrassa agafarà les regnes del conjunt arlequinat les jornades que calguin fins que la junta trobi un director esportiu i un entrenador que s'adigui a les característiques, també econòmiques, a què està disposada a arribar.

Les reunions que ha mantingut aquesta setmana el consell d'administració han desembocat en una decisió que s'ha pres quatre dies abans del partit contra el Mirandés. “Després d'uns dies molt moguts hem cregut que el més oportú era destituir Javi Salamero, no només pels resultats, sinó també per la dinàmica i per les sensacions que havíem donat en alguns partits”, va dir Ignasi Lúquez, vicepresident primer de l'entitat: “No és una decisió fàcil, perquè crèiem en un projecte encapçalat per Salamero, però no ha funcionat. Després d'una sèrie de reflexions i de parlar-ho amb el president, hem decidit prendre aquesta decisió pel bé de l'entitat.”

Més adéus

El ja exdirector esportiu Xavi Roca ha decidit marxar perquè considera que té un paper limitat en tot aquest procés. Les paraules d'abans-d'ahir del conseller Masato Horita semblaven anar en un sentit contrari, però finalment Roca, ahir al matí, va presentar la seva renúncia i després d'arribar a una entesa per renunciar a part del seu contracte es va acomiadar del club. “Quan no tens la confiança o veus que t'has de fer responsable de coses que no has decidit tu, el millor és marxar”, va dir el barceloní, que no va voler desvetllar més detalls: “Semblava que la situació ja havia tornat a la normalitat després de l'estiu [Sakamoto mai ha cregut en la figura d'un director esportiu per sobre de l'entrenador], però al final la millor opció era marxar perquè no vèiem de la mateixa manera les coses que passaven en la parcel·la esportiva.”

El futur del Sabadell depèn, doncs, d'un nou director esportiu que busqui entrenador. Mentrestant, Miquel Olmo, fins ara tècnic ajudant arribat amb Javi Salamero, es farà càrrec de la nau arlequinada, que avui fa el penúltim entrenament abans del matx, vital, contra el Mirandés. “Aquesta situació és una mesura provisional, no tenim temps per portar un altre entrenador i tampoc ens volem precipitar en l'elecció”, deia Lúquez, que reconeixia la intenció de fitxar un nou inquilí per a la banqueta per a dimarts vinent: “Nosaltres farem tots els esforços perquè per al partit que hem de jugar contra el Barça B, pel qual queden deu dies, hi hagi un nou tècnic que tingui temps de preparar i dirigir el duel.”

Olmo és el tècnic interí; no ens volem precipitar a l'hora d'escollir-ne un altre
Ignasi Lúquez
vicepresident del sabadell
Quan t'has de fer responsable de coses que no has decidit tu, el millor és marxar
Xavi Roca
exdirector esportiu del sabadell
Salamero ha manifestat que es veia amb capacitat de continuar i accepta la decisió encara que no la comparteix
No és una decisió fàcil perquè crèiem en un projecte encapçalat per Javi Salamero, però hem vist que no ha funcionat

Final a l'aposta personal de Sakamoto

L'estiu passat, tot i tenir sobre de la taula noms com el de Julio Velázquez (ara al Múrcia), Miguel Álvarez (Alcorcón) i Lluís Planagumà (Vila-real B), el president Keisuke Sakamoto va tirar pel dret i va decidir contractar, amb el vistiplau del conseller Masato Horita, Javi Salamero. “És un entrenador que connecta amb el nostre projecte, més enllà dels resultats”, deia el president i màxim accionista. L'aposta personal, doncs, acaba després de quinze partits en què el Sabadell ha estat massa irregular. “Sakamoto potser és més reticent a l'acomiadament perquè és una aposta personal seva”, reconeixia abans-d'ahir la seva mà dreta, Masato Horita. Però finalment el president, escoltant els representants que viuen el dia a dia del club, els jugadors i l'entorn, ha accedit a acomiadar Javi Salamero, que encara ha de negociar la rescissió del seu contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)