Sabadell

Exercici d'abstracció

Sabadell. L'equip vallesà, dirigit de forma interina per Miquel Olmo, que introduirà canvis, vol oblidar una setmana enrarida pel cessament de Javi Salamero amb un triomf contra el Mirandés

Aquesta tarda, a les cinc, quan José Luis Munuera Montero es posi el xiulet a la boca i assenyali l'inici del Sabadell-Mirandés tot el que ha passat els últims dies ha de ser història. El pes de l'ambient, enrarit arran del cessament de Javi Salamero, ha de quedar a un marge. Cal una treva. Durant noranta minuts, la plantilla comandada de forma interina per Miquel Olmo i l'afició s'han d'abstraure de tot i centrar-se a aconseguir una victòria que fa moltíssima falta. En el futbol hi ha màximes irrebatibles i una d'elles és la següent: aconseguir els tres punts és la recepta universal per alçar el cap en moments difícils com el que viu el club arlequinat. La consigna, doncs, està definida.

Per mirar de reactivar un equip que havia cedit a l'ensopiment dels resultats grisos, Miquel Olmo té molt clar que introduir canvis no és una opció, és una obligació. El tècnic terrassenc, que s'asseurà avui a la banqueta mentre el club busca un relleu per a Javi Salamero, va explicar en la prèvia del partit que l'afició del Sabadell veuria coses que no havia vist fins ara. A qui no podrà veure, això sí, és a Raúl Tamudo, que es va quedar fora de la llista per problemes físics. Víctor Espasandín, d'altra banda, és baixa per aquesta mateixa raó, mentre que Javi Barral, Rúper, Olmo i Pablo Ruiz no són a la convocatòria per decisió tècnica.

En un context com el d'avui, endevinar amb quin onze saltarà al camp el Sabadell és una tasca d'alló més complicada. Miquel Olmo ja va dir en la compareixença davant els mitjans de divendres que hi havia tantes alineacions possibles com persones a la sala de premsa. L'única pista, poc orientativa, és que hi haurà novetats: “Tenim l'obligació de canviar, ja que amb el que he fet fins ara no guanyàvem.”

Tranquil·litat a Miranda

La situació amb què el Mirandés visita la Nova Creu Alta és gairebé l'oposada a la del Sabadell. El conjunt burgalès ha signat una gran arrencada i avui buscarà els tres punts per obrir encara més forat respecte als equips de sota. A Miranda volen somiar. El seu tècnic, això sí, té un parell de maldecaps en forma de baixes: dos dels seus baluards, Pablo Infante i Mújika, estan lesionats. Caldrà veure com es refà l'equip, que afronta el partit amb l'esperança d'aprofitar la inestabilitat del Sabadell per encadenar la segona victòria.

L'AVANTMATX

Ara mateix el Sabadell és una incògnita, no sabem quin tipus d'equip ens podem trobar
Gonzalo Arconada
entrenador del mirandés
Tenim la responsabilitat de portar la iniciativa i sortir a buscar el partit
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Tenim l'obligació de canviar [el patró futbolístic de l'equip], ja que el que hem fet fins ara no ha funcionat i no guanyàvem

La fita de tornar a guanyar tres derrotes després

El cessament de Javi Salamero dijous passat va venir precedit de la pitjor ratxa del Sabadell aquesta temporada. L'equip arlequinat arriba al partit d'avui havent encadenat tres derrotes, un bagatge que l'ha fet encallar a la cua. Els vallesans de fet, necessiten la victòria si no volen veure com s'allunyen les posicions de permanència, sobretot després que el Barça B aconseguís la victòria ahir al camp del Còrdova. I és que la zona de salvació és ara 4 punts per sobre. Miquel Olmo, amb tot, té l'esperança d'aconseguir un bon resultat que permeti millorar els números del Sabadell en els últims mesos, en què ha sumat tan sols 5 punts de 24 possibles. El terrassenc, que és conscient que la seva situació com a primer entrenador és transitòria, tampoc no perd l'esperança que un bon partit dels arlequinats avui a la Nova Creu Alta li pugui obrir les portes de la banqueta amb vista al futur. Ho va demostrar divendres passat, en què va comparar la seva situació amb la de Di Matteo al Chelsea, l'any en què va guanyar la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)