2a divisió FEF

Un punt que podria ser d'or

Acaben amb nou. El Llagostera va empatar contra l'Elx B (2-2) tot i les adversitats. Moragón va aturar un penal amb 1 a 2 i, al final del matx, el col·legiat va expulsar Barón i Pere Tarradellas

llagostera2

Elx b2

El Llagostera va empatar a dos gols contra l'Elx B. El conjunt gironí va poder remuntar un 1 a 0 en contra, però en els instants finals del matx, i amb dos jugadors menys sobre el camp, no va aguantar la mínima renda i va acabar cedint dos punts. Amb aquest empat, el Llagostera suma 42 punts al final de la primera volta, continua líder en solitari, allarga la ratxa de partits sense perdre fins als onze i, a més, manté la condició de favorit per poder participar en la fase d'ascens a segona.

Els primers minuts de partit va semblar que havien de servir perquè els equips, sobretot el Llagostera, s'adaptessin a les àmplies dimensions del terreny de joc del Martínez Valero. En ple procés d'aprenentatge, els conjunt dirigit per Lluís Carrillo i Oriol Alsina, però, va rebre l'1 a 0. Una pilota a l'espai la va aprofitar a la perfecció Cristian Herrera, el pitxitxi del grup tercer, per superar Moragón amb un driblatge i empènyer la pilota al fons de la porteria (5'). En fred i sense acabar d'agafar el tacte al camp, el Llagostera ja sabia que aquest havia de ser un partit en quà hauria de treballar molt si, com a mínim, volia treure un punt de profit. A mesura que passaven els minuts els del Gironès s'acomodaven i, tímidament, començaven a dominar un rival que en atac imposava molt de respecte amb la parella formada per Cristian Herrera –que les darreres setmanes participa en el primer equip i té minuts a la primera divisió– i Sergio León. En el minut 12, els llagosterencs van avisar per primera vegada, ja que una centrada de Pitu Comadevall gairebé la va aprofitar Sellarés, que va rematar forçat amb el cap i la pilota va marxar per sobre de la porteria defensada per Jose Carlos. Qualsevol pèrdua en zona d'influència i de perill era una aproximació a la porteria de Moragón: l'Elx B sabia com podia fer mal i va aprofitar les dimensions del camp per obrir espais i intentar passar pilotes en profunditat.

A partir del minut 25, el Llagostera va fer un pas més endavant i va pressionar el conjunt filial de l'Elx, que de seguida va mostrar imprecisions en les seves passades. Tot i dues ocasions locals –de Cristian Herrera, amb un xut llunyà, i de Charlie, amb una rematada de cap–, en el minut 33 va arribar l'empat a un gol. Tarradellas va pressionar en atac, va robar una pilota que va caure a les botes de Pitu, i el saltenc no s'ho va pensar dues vegades i, amb un fort xut, va superar Jose Carlos. Fins al final de la primera meitat, el Llagostera va tenir l'Elx B tocat pel cop rebut, controlat com va voler i, fins i tot, la intensitat del partit va disminuir visiblement per moments.

Treball de líder

Al començament de la segona meitat, el Llagostera va assestar un altre cop al rival. Quan més mal fa –quan el tècnic visitant no pot demanar un temps mort i parlar amb els seus jugadors–, Jordi López va fer un autèntic gol psicològic. Una centrada llarga de Masó la va baixar amb el cap Tarradellas. En primera instància, Sellarès no va poder rematar, però l'exjugador del Sevilla, el Mallorca i el Racing, entre altres, va afusellar el porter rival i va establir l'1 a 2 (50'). Els blaugrana van culminar així una nova remuntada de líder –en el darrer partit contra el Llevant B també perdien 0 a 1– i van noquejar l'Elx B, que va posar un genoll a la lona però encara mantenia les constants. De fet, va poder ressuscitar uns minuts després ja que Masó va fer penal a Herrera. El mateix atacant il·licità va llançar la pena màxima i no va fallar, però el col·legiat va fer repetir el llançament –un jugador local havia entrat a l'àrea abans d'hora– i en la segona ocasió va aparèixer Moragón per aturar el xut. Providencial, el porter balear va demostrar per què és el porter menys golejat del grup.

La resta del temps el partit va ser molt obert i amb arribades pels dos bàndols. La més clara per a l'Elx B la va tenir en el minut 72 Sergio León, que va enviar una pilota al pal que va fer tremolar la porteria i, per als gironins, en el minut 81, Jordi López va rematar fora una falta executada, per descomptat, per Pitu, en la que va ser la sentència del duel. Al final, el col·legiat es va convertir en trist protagonista, perquè va expulsar Barón i Tarradellas (84' i 86'). Els jugadors del Llagostera no van poder oferir una nova heroïcitat i aguantar el resultat amb dos jugadors menys, i Jairo, amb un fort xut des de la frontal va establir el 2 a 2 definitiu en un matx que deixa un gust agredolç per la manera de perdre dos punts i sumar-ne només un.

ELX B: José Carlos, Miguel Ángel, José Ángel, Charlie (Nacho Porcar, 89'), Marín, Samu (Jairo, 78'), Omgba (Sergi, 49'), Anaba, Nico, Sergio León i Cristian Herrera. LLAGOSTERA: Moragón, Masó, Cano, Òscar Àlvarez (Barnils, 70'), Barón, Tito, Tarradellas, Jordi López, Sellarès (Fullana, 90'), Pitu (Pi, 86') i Eloy Gila. GOLS: 1-0 (5') Cristian Herrera. 1-1 (33') Pitu. 1-2 (50') Jordi López. 2-2 (88') Jairo. ÀRBITRE: López Amaya. T.G.: Als locals Omgba, Charlie, Nico i Jairo; als visitants Tito, Eloy Gila i Masó. T.V.: Per doble amonestació als jugadors del Llagostera Barón (82') i Tarradellas (83'). PÚBLIC: 100 espectadors a l'Estadi Martínez Valero. Al final n'hi havia 14.000, ja que s'hi celebrava una festa de l'esport.
El punt és bo, però hem acaronat els tres. En molts moments he vist més factible l'1 a 3 que el 2 a 2 que han aconseguit al final
Estic orgullós d'aquests jugadors. Fer 42 punts en la primera volta és brutal
Lluís Carrillo
Entrenador del Llagostera
Mai no parlem ni parlarem dels àrbitres, però les dues expulsions lògicament han condicionat els darrers minuts
Inicialment hem acusat una mica l'horari, l'escenari... Però l'equip ha anat a més, ha remuntat i ha fet un molt bon partit

Acaben la primera volta amb 42 punts

El Llagostera ha tancat la primera volta del campionat amb, ni més ni menys, que 42 punts. Els llagosterencs han guanyat dotze partits –vuit d'ells al municipal–, han empatat sis partits i només han perdut al camp de l'Atlètic Balears (2-1), el seu immediat perseguidor. Amb una projecció de 84 punts al final de la lliga, el s del Gironès fent una mica més de la meitat dels punts de la primera volta, en la segona, podria assegurar-se jugar la fase d'ascens.