Territorial

TONI GARCIA-MUÑOZ

ENTRENADOR DE L'ABADESSENC, DE SEGONA CATALANA

“L'Abadessenc encara pot mostrar una millor versió”

L'equip és tercer en la lliga gràcies al treball d'una plantilla molt competitiva

“Pot ser un al·licient, però no una obligació”

President
Jordi Garriga (cinquena temporada)
Entrenador
Toni Garcia-Muñoz (primera temporada)
Estadi
Camp municipal (500 espectadors)
Web
www.ceabadessenc.com
Xarxes socials
Twitter: @CE_Abadessenc Facebook: /Abadessenc
Contacte
Adreça: c/ Ramon d'Urg, s/n A/e: abadessenc@hotmail.com
Em sap molt de greu la situació esportiva del Ripoll però no em sorprèn. Més enllà de diumenge els desitjo el millor

Aquesta setmana l'Abadessenc afronta el derbi comarcal contra el Ripoll (diumenge, 16 h) amb cert optimisme. L'equip de Sant Joan de les Abadesses és tercer en la lliga i està immers en la lluita per les primeres posicions. El tècnic del primer equip, Toni Garcia-Muñoz, analitza la situació.

Setmana de derbi al Ripollès. Arriba en un bon moment?
Som tercers a la classificació i estem bé. El que marcarà si és un bon moment per al derbi serà guanyar o perdre. Pel que fa a baixes, estem com tot el curs: tants jugadors recuperem, tants en perdem.
Tot i estar molt distanciats en la classificació, la rivalitat fa que siguin partits imprevisibles...
Sí, la classificació és indiferent. Són partits molt disputats, amb poc futbol i molt de cor sobre el terreny de joc. La qüestió és que aconsegueixi la victòria qui millor jugui a futbol, i això en els derbis no sempre és així.
El curs passat entrenava a Ripoll, on va entrenar durant quatre cursos. Serà especial?
Sí, a la primera volta vaig anar a Ripoll a jugar i ja ho va ser. Em sap greu la situació esportiva que viu l'equip i, més enllà del partit d'aquest diumenge, els desitjo tota la sort del món.
El sorprèn la situació del Ripoll? Són cuers...
No. Repeteixo que em sap molt de greu però no em sorprèn. No crec que sigui jo qui ha d'analitzar la situació però no em sorprèn.
Parlem de l'Abadessenc. Les coses estan sortint bé, quins són els motius?
Crec que s'està fent un bon curs gràcies a la bona plantilla que tenim i el magnífic treball de tots els jugadors. A més, la sort i els bons resultats també ens estan acompanyant. Si es barregen aquests factors, les coses han de sortir bé. Si falla un d'aquests aspectes, la situació es pot torçar.
S'ha aconseguit la millor versió de l'Abadessenc?
Crec que no. S'han fet bons partits, però per mi el millor Abadessenc es va veure durant la mitja hora que vam disputar contra el Banyoles en pretemporada. S'ha vist un bon equip, però cal aconseguir més equilibri al terreny de joc.
A l'octubre van encadenar quatre derrotes. Han analitzat què va passar?
No teníem la mica de sort que cal per guanyar. Buscàvem el triomf però la pilota no volia entrar. No vam fer un joc tan dolent com per perdre quatre partits seguits, però si el rival es posava davant no hi havia manera de reaccionar.
Hi ha un bon bloc però individualitats com les d'Ulises o Muniesa estan marcant la diferència?
Són els màxims golejadors de l'equip i els jugadors que tenen gol sempre marquen la diferència. A l'equip hi ha molts futbolistes que aporten moltes coses al nostre joc i també ajuden que els que tenen gol encara siguin millors. Marcar gols no és el nostre fort, estem més bé en defensa que en atac.
Tal com està el mercat, si hi ha jugadors que destaquen serà difícil retenir-los fins a final de curs?
Per aquesta temporada crec que no cal patir. Sempre hi ha jugadors que no acaben d'estar a gust al club o que reben ofertes millors des del punt de vista esportiu o econòmic. Nosaltres volem que tothom estigui a gust al nostre equip, i en aquest aspecte no tindrem cap problema per mantenir el bloc.
Quin ha de ser l'objectiu de l'equip? S'ha de demanar lluitar per l'ascens?
Ni ens ho han demanat ni crec que ens ho hàgim de marcar. Si passen les jornades i continuem a dalt, intentarem lluitar per alguna cosa. Si l'al·licient és l'ascens, doncs millor.
Serà complicat que l'Escala caigui del primer lloc?
Tots els equips de la part alta hem passat sotracs de resultats i a l'Escala també li pot passar. Si no passa, doncs seran uns dignes campions. Si no fallen, també poden tenir un paper clau restant punts als nostres rivals.
Darrere el líder, la lluita serà molt forta...
Serà una lluita per veure qui falla menys. Qui ensopegui un parell de partits, sobretot contra rivals directes, quedarà despenjat dels primers llocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)