Sabadell

A Ipurua, el futbol tampoc té memòria

Sabadell. La tornada dels vallesans allà on van aconseguir l'ascens a segona A queda en un segon pla per la seva situació actual a la taula

Queda lluny ja la derrota de la setmana passada contra l'Alavés. També l'anterior a la Corunya i molt més l'empat contra el Ponferradina de fa tres setmanes. Ja pocs parlen de la bona ratxa de quatre victòries seguides de quan Olmo va agafar l'equip i n'hi ha que s'han oblidat de quina pinta feia l'equip amb Javi Salamero o Lluís Carreras. El futbol no té memòria. Si ja són pocs els que parlen de tot això, la visita del Sabadell a Ipurua, per primera vegada des que els arlequinats hi van ascendir fa divuit anys, ha passat completament desapercebuda. És tan greu l'oblit que ni la mateixa Federació de Penyes del Sabadell ha aconseguit omplir un autocar de 54 places per tornar allà on els arlequinats van aconseguir l'ascens per primera vegada des d'aleshores. I tot perquè la taula classificatòria avui dia és l'únic que importa, amb els vallesans a dos punts del descens.

El Sabadell viu immers ara en una crisi de resultats –no tant de joc– que no el deixa pensar amb claredat. El 0-4 davant l'Alavés és la segona patinada en un mes i, a diferència d'etapes anteriors, el mal no és ni en els entrenaments ni en els plantejaments. “Tenim la necessitat pels darrers resultats perquè ja ningú se'n recorda de com vam perdre i empatar”, afirmava ahir Miquel Olmo, que, malgrat tot, és optimista: “Aquí no hi ha excuses, aquest equip s'aixeca l'endemà per ser millor que abans.”

Canvis en la defensa

L'Eibar ara mateix és una màquina de rendibilitzar els gols. Els arlequinats, en canvi, tot el contrari. Per guanyar han de fer molts gols, perquè fa partits que no poden tapar la fuita de gols encaixats. Els problemes al darrere arriben en una setmana en què Olmo ha de canviar els centrals. Crespí surt de l'onze per sanció i segurament Jesus Olmo tornarà a la banqueta. Olivas i Carlos podrien formar parella a l'eix. “No vull que res sigui utilitzat com una excusa”, va manifestar el tècnic sobre la relació que pot tenir el fet que els arlequinats rebin molts gols amb el fet que per sancions i lesions el tècnic no pugui repetir defensa sovint: “Aquest equip té resposta perquè no es repeteixi el que va passar la setmana passada. Hem de sortir a competir mantenint la porteria a zero, però ens costa pel nostre tarannà ofensiu.”

El Sabadell haurà de fer front a la versatilitat del joc de l'Eibar, un equip capaç de refugiar-se en el joc aeri només quan no pot combinar arran de gespa, cosa que fa sovint. “Interpreta molt bé les fases del partit i s'adapta a totes les necessitats que li planteja el rival”, deia Olmo.

Tenim la necessitat pels darrers resultats perquè ja ningú se'n recorda de com vam perdre i empatar
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
No ens tornarem bojos pel fet d'anar primers. No tenim responsabilitat per estar al capdavant
Gaizka Garitano
entrenador de l'eibar

Segon viatge consecutiu al camp del líder

L'Eibar s'estrena en el lideratge de la segona A aquesta setmana contra el Sabadell, que fa quinze dies va jugar al camp del líder aleshores, el Deportivo. El conjunt guipuscoà ha sorprès tothom amb aquesta ratxa, fins i tot els membres de la mateixa entitat. “No ens tornarem bojos pel fet d'anar primers. No tenim responsabilitat per estar al capdavant però tampoc ens ha de fer por ser on som”, va dir l'entrenador, Gaizka Garitano: “Per què hem arribat fins aquí? Cal que nosaltres mateixos ens fem aquesta pregunta i que pensem que el dia que deixem de fer aquestes coses serem un equip vulgar i condemnat a perdre més que a guanyar.” L'objectiu de l'Eibar des de l'inici de temporada és la permanència i ja té 42 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)