3a divisió FEF

Muntanyesa

El valor del sentinella

Tato Burgada és el porter menys golejat de tercera

La solidesa és un dels factors clau en el lideratge de la Muntanyesa

Tato Burgada té molt clar que un equip és com un puzle. El col·lectiu dóna sentit a les peces. I a la inversa. Només d'aquesta manera es pot entendre l'èxit de la Muntanyesa, un conjunt humil que encapçala la tercera divisió. L'etiqueta de bloc revelació ja fa unes quantes setmanes que ha caducat. Els de Nou Barris s'han consolidat al capdavant i són un dels grans candidats a lluitar per l'ascens. Relatar els seus bons resultats des d'una sola perspectiva seria una equivocació. L'equip ha respost de forma positiva en múltiples facetes: al davant, al mig i al darrere. Una bona part del mèrit, això sí, és de la tasca que s'ha fet a la rereguarda, on destaca la figura del sentinella de l'equip: Tato Burgada, un porter de garanties que encapçala el rànquing de menys golejats. Ha rebut 18 gols en 24 partits i té el millor coeficient del grup, 0,75 per gols per duel, que aviat és dit.

“Estic molt content de la temporada que m'està sortint, sempre m'obligo a oferir el màxim i, sabent que això és com un puzle, ajudar l'equip; n'hi ha per estar satisfet”, relata Tato, que té molt clar quina és la clau d'aquests números: “Hi ha un gran treball en el tema físic, però encara més en el l'aspecte psicològic, ja que la moral és molt important per a un porter i també per a un equip.” I és que el futbolista, de 30 anys, que té una trajectòria molt dilatada en equips i en experiències, viu un dels moments més dolços de la seva vida esportiva . “Arribes a una edat en què et consolides, et cuides molt, et diverteixes i tot et surt molt millor”, relata el de Sant Boi quan exposa la seva història. La recepta per assolir aquest estat la té claríssima: “El que ho mou tot és la il·lusió.”

El pes de ser una pinya

Quan toca exposar raons per explicar el lideratge de la Muntanyesa, un equip que la temporada passada es va salvar pels pèls, el porter no dubta i diu que el secret és el grup humà que hi ha. Des de la directiva fins als jugadors i des del cos tècnic fins a l'afició. “Per mi aquest club és com una família, cada cop que necessites res t'ajuden al màxim possible”, explica Tato, que detalla com es respira el futbol a Nou Barris: “Estem a dalt amb poc pressupost perquè hi ha una gran pinya i tenim una afició molt bona que ens segueix. Tot plegat és una motivació; gaudim i fem gaudir.” De fet, després de passar per més de deu clubs, el porter té molt clar que espera consolidar-se en “entitats com la Muntanyesa o el Manlleu –també hi va militar–, en què hi estàs molt a gust i tens la família ben a prop.” Ara, la il·lusió de Tato Burgada és repetir un èxit què va viure com a protagonista fa deu anys amb el Llevant B: pujar a segona B. “No ens volem posar més pressió, perquè seria un error, però seria una gesta molt i molt gran.”

Rodamón
Andrés ‘Tato' Burgada (Sant Boi de Llobregat, 17-03-1984) s'ha consolidat en el seu segon curs a Nou Barris com un fix sota els pals de la porteria de la Muntanyesa.
18
gols
ha rebut Tato, que és el porter amb el millor coeficient del grup. La Muntanyesa és el tercer equip més sòlid (26 gols en contra), per darrere de la Pobla i de l'Europa.
12
clubs
han tingut Tato en les seves files: el planter de l'Espanyol, el Mataró, el Llevant B, l'Orientación Marítima, el Llorca, l'Oriola, el Manlleu, l'Europa, el Vilafranca, el Castelldefels, la Grama i la Muntanyesa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.