Sabadell

El Sabadell, davant la frontera de l'ambició

Cap amunt o cap a baix. Una victòria avui donaria dret als arlequinats a somiar amb els sis primers; una derrota els enviaria, de nou, a la part baixa

De sobte en l'entrebancada temporada del Sabadell s'aixeca un mur, no gaire alt, que separa la il·lusió de la necessitat. El conjunt arlequinat el pot saltar avui amb una victòria contra el Lugo i col·locar-se en la lluita més bonica per als equips modestos: la de la promoció d'ascens. En canvi, si avui no aconsegueix la victòria haurà de col·locar bé el retrovisor perquè en les deu jornades que resten li tocarà mirar sovint la distància respecte al descens.

La competició ha donat una oportunitat d'or al Sabadell per deixar de pensar en la permanència i poder mirar cap als sis primers. Però només serveixen els tres punts contra el Lugo, que està en la mateixa situació que l'equip del Vallès. De fet, la classificació els separa en una posició i dos punts. “Si jo fos jugador, estaria posant el verí als meus companys durant tota la setmana per guanyar i lluitar per anar cap amunt”, va dir el director esportiu, José Antonio Gordillo, en una entrevista, un reflex de l'optimisme que es viu en el club. Però en canvi en la plantilla volen ser molt més cautelosos: “Em vaig equivocar quan vaig dir ara fa uns mesos que no podíem descartar mirar cap amunt; sempre que ho hem fet ens ha anat malament”, deia Juan Collantes. En la mateixa línia que el seu tècnic, Miquel Olmo: “Mentre matemàticament no tinguem la permanència treballarem en el dia a dia.” I afegia posteriorment: “Un cop assolida, aquest discurs del dia a dia tindrà data de caducitat.”

Fortalesa a casa

Els números dels arlequinats a la Creu Alta són prou garantia per pensar que la cosa acabarà bé aquesta tarda. Ara, el rival no és dels còmodes per als arlequinats. Al Lugo, li agrada tenir la pilota –de vegades amb poca profunditat– i és aquí on se li veuen les carències, a l'equip d'Olmo. Per això l'entrenador assenyala dos objectius: “Ens hem de posar a davant del marcador i deixar la porteria a zero.” Però com solucionarà el Sabadell aquest equilibri entre continuar generant ocasions i que l'equip no rebi gols? Contra el Numància, per exemple, no ho va aconseguir (0-0): “Hem de sortir amb la mentalitat del que ha defensat i que l'equip rival no generi ocasions. Sense fer concessions. Les ocasions arribaran perquè som un equip que n'acostuma a fer i tenir”, resumeix l'entrenador.

Sorprenentment, el rival d'avui té més baixes que el Sabadell. Olmo no pot comptar amb Tamudo i Quique Setién no podrà fer jugar homes importants com ara Sandaza, De Coz i Pablo Álvarez.

LA PRÈVIA

Mentre matemàticament no tinguem la salvació treballarem en el dia a dia
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Si deixem la pilota al Sabadell, perdrem segur. És un bon equip, que ataca molt bé
Quique Setién
entrenador del lugo

Gato entrena i entra a la llista de convocats

Sorprenentment, Miquel Olmo va fer la llista definitiva un dia abans del partit –a casa normalment la dóna el mateix dia del matx– i hi va incloure Manuel Gato. L'atacant la setmana passada no va entrar a la convocatòria per uns problemes musculars i aquesta setmana, després de provar-se ahir, podrà jugar. “Gato està bé però no està al 100% i en aquest moment de la temporada no podem córrer riscos ni cometre errors”, va afirmar Olmo divendres. “El que volem és tenir la possibilitat per al que queda de campionat de tenir tota la plantilla disponible.” Pel que va dir l'entrenador del Sabadell, no hi ha cap previsió que Gato surti d'inici avui. Sotan, el millor posicionat per ocupar la segona punta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)