3a divisió FEF

Dos pols, una sola via

3a divisió. Els quatre primers classificats busquen posar distància respecte als seus perseguidors, mentre a la zona baixa es disputen dos duels claus en la lluita per la salvació

A set jornades per al final de la lliga, l'equilibri a la zona de fase d'ascens podria veure's definitivament trencat. Amb els triomfs dels quatre primers i les derrotes dels tres immediats perseguidors en la jornada anterior, la distància per assolir la zona noble de la taula s'ha situat en 4 punts, un marge prou important atesa la igualtat predominant al llarg de la temporada.

Avui, per exemple, el camp de la Pobla acollirà un partit clau amb la visita de l'Ascó, quart classificat. Un duel de rivalitat territorial vital per als locals, atès que tot el que no sigui vèncer suposaria l'adéu quasi definitiu a les aspiracions d'entrar a la fase d'ascens. No obstant això, el filial del Nàstic, que no guanya des de fa quatre jornades, no ho tindrà gens fàcil contra un rival que no coneix la derrota des de fa un mes. El líder, la Muntanyesa, visita Vilatenim per enfrontar-se al Figueres. Els de Miki Carrillo, en un moment pletòric de joc i resultats, buscaran tres punts que l'afermin al capdamunt de la taula una jornada més. El seu immediat perseguidor, l'Europa, mirarà de refer-se de la desfeta soferta a Cerdanyola dimecres passat. Els escapulats, a quatre punts del liderat, jugaran contra un Santfeliuenc pletòric de moral que no descarta donar la sorpresa al Nou Sardenya. El tercer en discòrdia en la lluita per la lliga, el Cornellà, té a priori el compromís més fàcil dels equips capdavanters, atès que rep una Rapitenca en hores baixes que tan sols ha sumat un triomf en les darreres 13 jornades. Un duel marcat pel retorn d'Òscar Muñoz set jornades després, un cop recuperat de la seva lesió.

Duels oposats

Terrassa, Rubí i Palamós, els equips situats just darrere de la zona d'ascens, buscaran seguir posant setge als seus rivals vencent en els seus respectius compromisos, tots ells fora de casa. Els egarencs, que van veure truncada la ratxa victoriosa a Nou Barris, visitaran un Masnou immers en la lluita per la salvació. D'altra banda, el Rubí buscarà a Manlleu trencar amb una dinàmica de dues derrotes seguides contra un rival ubicat en la zona tranquil·la, mentre el Palamós se les haurà amb el Santboià, un equip necessitat d'un triomf que li permeti agafar oxigen i deixar encarrilat l'objectiu de la salvació. La zona baixa de la taula també promet emocions fortes. El Cerdanyola podria donar un nou pas cap a la permanència en cas de superar un Vilassar en una crisi de resultats alarmant. Un altre equip que podria deixar pràcticament segellada la salvació és el Vilafranca, que visitarà el Gavà. Els blaugrana, amb el triomf contra la Grama, segueixen en la línia ascendent de les últimes jornades que els ha permès seguir somiant amb salvar la categoria.

CITA CLAU A GRÀCIA

L'Europa vol refer-se de la derrota soferta a La Bòbila amb un triomf convincent

A OBRIR ESCLETXA

La Muntanyesa busca afermar el lideratge contra un Figueres en la zona tranquil·la

RATXES OPOSADES

El Cornellà rep una Rapitenca immersa en una greu crisi de joc i resultats

La Grama pot consumar un descens històric

La Gramenet podria posar fi aquest migdia, de manera matemàtica, a la seva participació a tercera. Si el conjunt dirigit per Toni Díaz perd contra el Castelldefels, haurà consumit el descens a primera catalana. En aquest sentit, si fa un resultat igual o pitjor que el Gavà, també es produirà el descens. Aquest fet comportarà tancar un cicle de 28 temporades consecutives jugant en categories estatals, entre tercera i segona B. La darrera ocasió en què l'entitat colomenca va formar part del futbol territorial va ser la temporada 1985-86, aleshores anomenada preferent. Al llarg de tots aquests anys, la Grama ha jugat a tercera durant 10 campanyes alternades, mentre que a segona B ho ha fet durant 18 anys seguits. La inestabilitat econòmica i institucional del club en els darrers anys han suposat una llosa massa gran per a una entitat a la qual se li presenta un futur incert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)