L'Ascó no perdona a la Pobla

L'encert, la clau de l'èxit. Els homes de Miguel Rubio van mostrar una efectivitat gairebé total de cara al gol, van enllaçar el seu segon triomf i escalen fins a la tercera posició

ascó3

la pobla maf.2

La major efectivitat de l'Ascó va ser la clau que va permetre al conjunt de Miguel Rubio sumar tres punts importantíssims que el mantenen una jornada més en la zona de fase d'ascens. La primera meitat, marcada per la gran intensitat de tots dos conjunts, va començar d'allò més moguda. Quan només s'havien disputat tres minuts de partit, Galceran va inaugurar el marcador aprofitant una errada del porter local Manzano, que en l'intent de refusar la pilota va impactar amb el cos de l'oponent i la pilota va acabar entrant al fons de la porteria. El gol no va fer canviar el plantejament inicial de la Pobla, que va seguir dominant territorialment i creant perill a l'àrea dels rivals, però sense encert. A diferència del seu oponent, l'Ascó, en la seva segona arribada amb perill, va aconseguir el 0-2. Falta lateral picada per Giribet i Virgili (15'), anticipant-se al seu marcador, s'avançava i amb el cap posava terra pel mig.

Aquesta vegada, la reacció dels locals va ser immediata, atès que tres minuts després Emaná va escurçar diferències aprofitant una pilota llarga per superar Fuertes amb un toc per sobre del porter. La superioritat dels locals va mantenir-se i Oribe (25') hauria pogut igualar el matx amb un fort xut que Fuertes va treure sota pals. La Pobla encara va disposar de dues noves arribades abans del descans, però tant Tortosa com el mateix Oribe no van estar encertats. Després de la represa, el guió inicial va tornar a repetir-se quan l'Ascó va aconseguir un gol matiner, novament amb Virgili com a protagonista (52'). L'exjugador de la Pobla va rematar sense oposició una centrada de Piju i va fer així el seu segon gol.

Actitud grana

Amb un Ascó superior, el conjunt local no va rendir-se i va seguir posant setge a la porteria rival. Tortosa (55') va disposar d'una doble ocasió immillorable per igualar el partit, però el pal i Fuertes ho van evitar. El premi del gol el van trobar a nou minuts del final, gràcies a un bon gol de falta directa de Bertomeu, que va permetre a la Pobla entrar de ple en el partit. En els darrers minuts, el filial del Nàstic va abocar-se a l'atac cercant un empat que ja no va arribar. La derrota encaixada deixa la Pobla a 10 punts de la fase d'ascens, mentre que l'Ascó, que suma el segon triomf consecutiu, aprofita l'empat de l'Europa per superar-lo en la taula i situar-se tercer.

LA POBLA DE MAFUMET: Manzano, Calavera, Iglesias (Via, 84'), Miki Ramírez, Vadillo, David Díaz, Tortosa (Rita, 69'), Bueno, Emaná, Roca (Bertomeu, 57') i Oribe. ASCÓ: Fuertes, Roca, Denis, Giribet, Jose Ramón, Edgar (Canadell, 72'), Duran, Gabernet, Galceran (Moreno, 81'), Virgili (Armengol, 83') i Piju. GOLS: 0-1 (3') Galceran. 0-2 (15') Virgili. 1-2 (18') Emaná. 1-3 (52') Virgili. 2-3 (81') Bertomeu. ÀRBITRE: Salas Montoro. T.G.: Al local David Díaz i als visitants Denis i Edgar. PÚBLIC: Uns 400 espectadors al municipal de la Pobla de Mafumet.