Sabadell

COLLANTES

ATACANT DEL SABADELL

“El més segur és que Aníbal continuï a Sabadell”

L'extrem veu factible la renovació del davanter centre per la confiança que hi té el club

Collantes reconeix la feina també de Miquel Olmo, que li està donant tots els minuts de joc

Crec que Olmo pot liderar un projecte. Acumula ja 20 partits i l'equip ha tingut força regularitat. La feina es nota

Trenta-dos partits consecutius, se'n perd un per lesió i torna per la porta gran. Juan José Collantes Guerrero (San Fernando, 1983) va donar una assistència a Aníbal que va suposar el 47è punt de la temporada per al Sabadell. Tot i que no ho volen dir, els arlequinats somien en el premi de la posttemporada, i l'extrem en té bona part de culpa. És el protagonista de l'atac i se sent una part important del conjunt. Tant com per opinar del futur de l'entitat del qual ell formarà part dues temporades més.

S'absenta d'un partit però torna donant una assistència i fent guanyar el seu equip...
Estic molt content perquè els tres punts eren molt importants per aconseguir la permanència. I també per haver-me recuperat de l'esquinç, tinc algunes molèsties, però aniran desapareixent.
Havia jugat tots els partits de lliga, el preocupava que una aturada afectés el seu rendiment?
Si t'atures més de deu dies el cos ho pot notar, però jo crec que no m'ha perjudicat, sinó que m'ha beneficiat. Físicament em trobo molt bé, però eren molts partits ja. I tampoc es tractava d'una lesió muscular, sinó articular.
Què ha canviat en comparació amb el curs passat perquè vostè sigui tan protagonista?
Sobretot la confiança de l'entrenador i els minuts que estic tenint. L'any passat em trobava bé, però no tenia oportunitats.
El beneficia l'estil de joc?
El d'enguany molt més. La temporada passada estava limitat a trepitjar la banda i que m'arribessin pilotes allà, i no tenia la llibertat que tinc ara de passar cap a l'altra banda, posar-me a dalt o de mitjapunta. Moure'm i participar és el que m'agrada per ficar-me aviat en el partit. De l'altra manera havia d'esperar a la banda que m'arribessin les pilotes.
I quina associació forma amb Aníbal... A ell també li va bé jugar amb extrems a cama natural...
Sí, és clar. És un davanter rematador, i dins de l'àrea es mou prou bé. Viu de les pilotes que li podem posar des de la banda, i nosaltres sempre sabem que està dins esperant-ho.
El trobaran a faltar l'any vinent?
Ja ho veurem. No hi ha res decidit. Ell està a gust aquí, la gent el vol i el club confia en ell. Potser en altres llocs es pot trobar situacions determinades i aquí sap que tindrà continuïtat. Jo crec que el més segur és que continuï.
Ja està feta la permanència?
Hi estem molt a prop. Queden molts punts i hem d'aconseguir aviat els 50 per aspirar a altres objectius. Ara cal guanyar aquest diumenge per arribar-hi i poder parlar d'altres coses. L'objectiu principal és la permanència.
“Altres objectius”, “altres coses”... Els fa respecte parlar obertament de la promoció d'ascens?
No és respecte, però cada vegada que ho diem ens surt malament. Jo ho vaig dir una vegada i vam tenir una ratxa de moltes derrotes seguides i el mateix va passar amb l'entrenador. Primer són els 50 punts i, a partir d'aquí, cal millorar fora de casa, que ens costa, per aspirar a una altra cosa.
És que amb quatre empats més la temporada hauria canviat molt...
Potser sí. Aquesta temporada o guanyem o perdem, i de vegades quan no pots guanyar has d'intentar empatar. Tot això ens ha servit per aprendre.
Què ha de fer l'equip a fora de casa? Quan s'ha obert ha sortit golejat i quan s'ha tancat, a Múrcia, no li va funcionar...
Un terme mitjà. Ni anar a sac ni posar vuit defenses. Cal ser protagonistes amb la pilota com a casa. Després guanyaràs o perdràs, però has de ser protagonista com al teu camp, també agressiu i defensar-te bé.
Parlem de futur. La temporada ha estat molt complicada i el Sabadell està en una posició privilegiada. Creu que Olmo es mereix continuar?
Jo crec que sí. Des que va entrar va haver-hi un gran canvi. Ell, a més, es va posar al capdavant de l'equip quan les coses anaven malament. Vam començar la temporada gairebé sense secretari tècnic, i tot es va acumular al principi. Ell va agafar l'equip en descens i amb males sensacions, i ara estem gairebé salvats i a prop de la fase d'ascens. La temporada està sent molt bona.
Li ho dic perquè hi ha una diferència entre recuperar un equip i liderar un projecte. Vostè veu Olmo capaç de liderar-lo?
Jo crec que sí. Acumula molts partits; no és un entrenador de set o vuit partits i que hagi remuntat la situació. N'acumula gairebé 20 i l'equip ha mantingut força regularitat, i tot això no és casualitat, perquè la feina es nota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)