1a divisió

FERRAN COROMINAS

CAPITÀ DE L'ELX

“Si no ens marquen aviat, podem guanyar”

Coro considera que a mesura que avança la lliga, hi ha més sorpreses

“Volem els punts perquè els necessitem, no pas per treure la lliga a ningú”

He vist els tres candidats molt igualats i ara l'Atlético és el favorit, però no es decidirà fins l'última jornada

Ferran Corominas, Coro, s'ha convertit en un referent a Elx. Golejador auster, com el seu equip (el menys anotador de primera); de gols rendibles en moments clau, demà afronta una batalla d'una transcendència que va més enllà de les urgències del conjunt de Fran Escribà, quatre punts per sobre del descens. L'Elx visita l'estadi del líder, el Calderón, terra prohibida per a tothom. Fins ara. Coro, que només s'ha perdut dos partits aquesta temporada, veu viable profanar l'estadi roig-i-blanc.

Com està el seu equip? Es pot puntuar al Calderón aquesta temporada?
Estem en una conjuntura en què tots els partits són molt importants. De fet, ara ja són com finals. Hem d'intentar sumar els tres punts encara que sigui en un camp molt difícil i que ells s'estiguin jugant la lliga.
I què han de fer? Amb quina idea preconcebuda de partit van vostès al Calderón?
Crec que hem de seguir la línia del partit de Mestalla [2-1]. Al final no vam poder puntuar però vam donar molt bona imatge, amb força possessió i control del joc, i generant ocasions. D'aquesta manera, però aprofitant les oportunitats que fem, a veure si podem puntuar.
Però crear ocasions a l'Atlético és molt difícil. Un líder inspirat, pots intentar controlar-lo, però en aquest cas és l'Atlético el que exerceix el control, no creu?
Sí, és clar. Ells ho controlen tot molt bé, dominen els temps del partit i tots els moments del joc. Tenen gent de qualitat al davant, però és clar que el seu fort és la defensa, i quan s'avancen en el marcador ja és molt difícil fer-los mal.
I a sobre, a l'Elx li costa fer gols, tot i que també és veritat que els rendibilitza molt bé.
Intentem ser un equip competitiu i equilibrat, amb les línies juntes perquè els rivals no puguin tenir gaires ocasions de gol. No fem gaires gols, però intentem aprofitar les nostres possibilitats. El del Calderón serà un partit molt complicat, però darrerament s'està veient que totes les setmanes hi ha alguna sorpresa i hem de treballar perquè aquesta jornada pugui ser l'Elx el protagonista.
Són conscients que si guanyen al Calderón incendiarien la lliga? O això no ho pensen?
No hi pensem. Nosaltres tenim al cap el nostre repte. Si ells es juguen la lliga, doncs són afortunats de poder-hi aspirar, però nosaltres no. I nosaltres volem els punts perquè els necessitem, no pas per treure la lliga a l'Atlético ni a ningú.
On pot estar la clau?
Doncs hem de ser nosaltres també els que defensem bé, i si passa el temps i no encaixem cap gol, ells s'hauran d'obrir una mica més, i és quan hem d'intentar aprofitar els espais.
Ara mateix tenen encara una mica de marge d'error, i aquest seria un d'aquells partits amb poc a perdre, no?
Però això ara ja no val, perquè només queden cinc partits, i en la situació en què estem nosaltres si deixes de puntuar en un parell de partits pots caure a la zona de descens i amb poc marge per rectificar. Hem d'intentar sumar els punts necessaris per a la salvació com més aviat millor, i estem treballant per poder sumar algun punt al Calderón.
Cap jugador no dóna un empat per bo abans de jugar, però seria molt bo un empat, no?
Nosaltres hi anem amb la idea de guanyar. Després ja veurem el que passa durant el partit. El Bernabéu, el Camp Nou i ara també el Calderón són camps on sempre pots considerar positiu un punt, però en la nostra situació hem d'anar-hi a guanyar.
Veu campió de lliga l'Atlético?
Durant tota la temporada he vist els tres equips molt i molt igualats, però ara mateix ells són els que tenen avantatge, i per tant són els favorits. De tota manera, crec que continuarà igualat fins al final i que el títol es decidirà en l'última jornada.
En l'aspecte individual ha estat la referència ofensiva de l'equip durant tota la temporada. En deu estar satisfet.
Estic molt content per com ha anat tot plegat, perquè l'entrenador està confiant en mi i jo m'he trobat molt bé físicament i les lesions m'han respectat. Ara l'únic que desitjo és que l'equip es pugui salvar i si pot ser abans de l'últim partit, millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)