Sabadell

Aníbal pica l'ullet però no vol negociar encara

Sabadell. El club té la prioritat de renovar el seu pitxitxi, que diu que està a gust tot i haver aparcat les converses

Aníbal Zurdo s'ha acostumat a fer un gest aquesta temporada: el davanter agafa embranzida, es mossega el llavi inferior i fa un petit salt mentre aixeca, una combinació de ràbia i alegria, el puny dret. És la seva manera recurrent de celebrar els gols. Aquest any, per fortuna del Sabadell, el futbolista hispanomexicà ja ha festejat catorze dianes. Aníbal és, amb diferència, el jugador més efectiu que té Miquel Olmo, fet que el converteix en una peça molt cobejada. Amb tot, la direcció esportiva del Sabadell, que és conscient que el gol va car, s'ha marcat la seva renovació com una prioritat. A la cocapital del Vallès tothom en parla i, ahir, el punta de 31 anys va dir-hi la seva: “No vull que res em despisti i hem aparcat les negociacions fins que no acabi la temporada.”

Aníbal va deixar molt clar que està molt a gust a Sabadell –“estic content i tinc la família aquí”–, però també és conscient que el seu catxet ha augmentat aquesta temporada. De fet, si l'entitat arlequinada vol retenir-lo haurà de fer un sobreesforç econòmic, perquè ha despertat l'interès de diferents clubs de l'Estat i de l'estranger que li podrien oferir un últim gran contracte. L'exemple més paradigmàtic és el Puebla mexicà, que va intentar incorporar-lo el desembre del 2011 i aquest mateix mercat d'hivern. El president d'aquest club, Jesús López Chargoy, ha fet públic el seu interès en diferents ocasions i ahir va explicar, en declaracions a La Xarxa, que “la proposta econòmica del Puebla és una oferta molt atractiva; la fitxa que se li ofereix és molt superior a l'actual.”

A gust a la Creu Alta

Tot i que el Sabadell no disposa dels recursos econòmics que tenen altres clubs –sobretot els estrangers i els de categoria superior–, el futbolista nascut a Mèxic i criat a Madrid valora també el tracte que ha rebut aquestes dues temporades a la Nova Creu Alta i, en cas que les propostes que rebi siguin similars a la del conjunt vallesà, es quedarà. “El meu objectiu és jugar un play-off i pujar a primera amb el Sabadell, una categoria en què no he jugat”, va assegurar el canoner. Aquestes afirmacions van en la línia del que asseguren els seus companys. Collantes, per exemple, va dir en una entrevista recent a L'Esportiu que “el més segur és que Aníbal continuï a Sabadell”. Els dubtes, en tot cas, no trigaran a esvair-se.

LES FRASES

El meu objectiu és jugar un ‘play-off' amb el Sabadell i pujar a primera divisió, una categoria en què no he militat mai

LA DADA

Ara em vull centrar en la competició i que res em despisti. Hem aparcat les negociacions fins al final del curs
Aníbal Zurdo
davanter i pitxitxi del sabadell
14
gols en 33 jornades
ha marcat fins ara Aníbal. És el seu millor registre a segona A i a segona B.

“L'encert” amb el relleu a la banqueta

Aníbal es vol centrar en el present i va parlar de la situació que viu el Sabadell, que gràcies als números que ha aconseguit a casa està a punt de segellar la permanència. L'equip arlequinat, de fet, podria fer un pas gairebé decisiu aquest diumenge, en la visita de l'Hèrcules a la Nova Creu Alta. “En la primera volta ens van guanyar (3-0), però ara tenen moltes urgències i no es poden permetre perdre gaires punts, perquè si no baixaran”, va dir el davanter, que espera “mantenir la bona dinàmica a casa i trencar la tendència a camp contrari, ja que encara no s'ha premut la tecla encertada.” El màxim golejador del Sabadell va parlar també del canvi de l'equip arran del relleu a la banqueta. En aquest aspecte, Aníbal va alabar la tasca de Miquel Olmo –“si agafem els seus números, aquest equip estaria en zona d'ascens”– i va mostrar-se crític amb Javi Salamero: “Estem arrossegant el mal inici. Tots sabem què va passar, no s'entrenava bé i tot feia mala pinta.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)