3a divisió FEF

Crònica d'un descens anunciat

A 1a catalana. La Rapitenca, minvada per les baixes durant el curs, va certificar dijous el canvi de categoria

Dijous, al Nou Sardenya, la Rapitenca va ensopegar i va consumar el descens de categoria. El bloc del Montsià ja és equip de primera catalana. La decepció era evident a les cares dels futbolistes blaus, però el fet de baixar no va sorprendre ningú. Al contrari, feia ja setmanes que s'assumia el desenllaç menys desitjat. La delicada situació econòmica de l'entitat ha fet que l'equip s'hagi anat desmantellant amb el pas de les jornades. Han anat desfilant homes importants i la pèrdua de potencial de l'equip ha estat evident.

El tècnic, Antoni Teixidó, que no continuarà la temporada que ve, va exemplificar la davallada en el rendiment i la fuga de jugadors que ha viscut el quadre ebrenc parlant de la baixa de Raúl Teixidó un mes enrere. “Hem perdut molts punts perquè hem perdut molts homes. Ha marxat fins i tot el meu fill, no cal dir res més...”, va afirmar l'entrenador en la roda de premsa posterior a la derrota contra l'Europa, i hi va afegir: “Han marxat dotze jugadors del principi i, amb un equip tan senzill al qual li costa trobar futbolistes, només hem sumat vuit punts en la segona volta.”

Un bagatge per oblidar

Després d'un inici de lliga amb dues victòries que feia preveure que l'equip donaria continuïtat a la bona temporada de l'any passat, la Rapitenca va veure com les coses es començaven a tòrcer amb la baixa del referent ofensiu, Javi Ramos, i del porter, Raúl Jiménez, en les jornades 7 i 9, respectivament. Durant el primer terç de lliga, l'equip va respondre i va arribar a l'aturada d'hivern instal·lat a la tretzena posició, 6 punts per sobre de la zona de descens. A partir de llavors va començar l'espiral destructiva –i de baixes importants– i el conjunt del Montsià va enfilar la perillosa sendera que l'ha dut a primera catalana. El bagatge de la segona volta, en què el bloc ha anat perdent gent com David López, Miguel, Cristian Bertomeu, Ortega o Raúl Teixidó, relaten a la perfecció el perquè del descens: dues victòries, dos empats i tretze derrotes.

LA XIFRA

8
punts de 51
ha sumat el conjunt del Monstià en la segona volta, en què tan sols ha estat capaç de guanyar dos partits.
Jornada 2
Després de guanyar la Pobla i el Figueres, la Rapitenca suma 6 punts i és tercera. La bona imatge del curs anterior fa que l'afició s'il·lusioni.
Jornades 7 i 9
Marxen el referent ofensiu, Javi Ramos i el porter, Raúl Jiménez. Tot i això, l'equip viu una revifada.
Jornada 19
La Rapitenca acaba la primera volta tretzena, 6 punts per sobre de la zona de descens.
Jornada 23
El mercat tanca amb la baixa de David López.
Jornada 31
En ple allau de baixes, marxen peces clau: Cristian Bertomeu, Ortega i Raúl Teixidó.
Jornada 36
El descens és un fet després d'una segona volta nefasta.
Hem perdut molts punts perquè hem perdut molts homes; fins i tot el meu fill, no cal dir res més...
Antoni Teixidó
ENTRENADOR DE LA RAPITENCA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)