Sabadell

L'única fórmula vàlida

Sabadell. L'equip arlequinat afronta les últimes cinc jornades amb un objectiu clar: mantenir el llistó a casa i apujar-lo a domicili, fet que li permetria acabar el curs lluitant pel ‘play-off'

És la cançó de l'enfadós. El Sabadell fa els deures amb solvència a la Nova Creu Alta i, set dies després, rep una clatellada a camp contrari. Res de nou. La fórmula no és del tot dolenta, ja que l'ha deixat lluny del perill a cinc jornades del final, però ara hauria de canviar si vol acabar la temporada generant il·lusió. Tothom ho té molt clar. ‘‘La permanència està gairebé aconseguida i ens podem permetre mirar el play-off”, va dir ahir Espasandín. Ara és moment de pensar en clau ambiciosa i l'única manera de fer-ho serà mantenint el llistó a casa i apujant-lo quan toqui agafar l'autobús. Vaja, aconseguir en un mes allò que s'ha resistit tota la temporada.

El Sabadell suma ara 51 punts i té la zona de promoció molt a prop –la marca l'Sporting, que n'ha obtingut 53–. El marge, a més, és gran, ja que encara s'han de jugar cinc jornades. La xifra de punts que a priori certificaria disputar el play-off és de 64, que ha estat el preu mitjà de la sisena posició les últimes deu temporades. Això sí, tal com s'està desenvolupant la lliga i tenint en compte els precedents en aquest moment de la competició en altres campanyes, és molt possible que enguany sigui un pèl més fàcil accedir a la promoció d'ascens: a partir dels 61 punts és força factible. De comptes, se'n poden fer molts, però n'hi ha un que al Sabadell li pot servir: guanyar els tres partits que s'han de jugar encara a la Nova Creu Alta i aconseguir una victòria en una de les dues cites a fora. Dos empats també podrien valdre. Vaja, res que atenent els precedents sigui impossible.

A poc a poc i bona lletra

Quan el marge d'error és baix, pensar a llarg termini és contraproduent, perquè una derrota dissabte contra el Barça B podria resultar una sentència. Cal anar a pams i la cita contra el filial blaugrana té el Sabadell en alerta, tal com va explicar ahir Víctor Espasandín: “No ens regalaran res, perquè es juguen el seu futur i les possibilitats de fer el salt al primer equip.” El lateral esquerre també va parlar del seu retorn al terreny de joc després de gairebé mig any de baixa. “Vaig esperar molts mesos per tornar a jugar; era complicat, però el turmell aguanta i tinc sensacions positives. Em vaig trobar bé i espero jugar més minuts”, conclou el defensa.

EL LLISTÓ

64
punts
és el preu mitjà de la sisena posició els últims deu anys, tot i que aquest curs podria baixar. El Sabadell en té ara 51.
J. 38 | Sabadell - Barça B
El filial blaugrana (3r) no s'hi juga res, però està rendint a un nivell molt alt i no concedeix facilitats.
J. 39 | Saragossa - Sabadell
El bloc aragonès (15è) s'ha complicat la vida amb dues derrotes i no pot badar. A casa té un bagatge discret.
J. 40 | Sabadell - Tenerife
El conjunt de Santa Cruz (6è) afronta el tram final immers en plena lluita pel ‘play-off'.
J. 41 | Madrid B - Sabadell
El Castella (20è), que és el pitjor local –23 punts–, rebrà els vallesans jugant-se, segurament, la permanència.
J. 42 | Sabadell - Recre
El conjunt andalús (9è) està en crisi, però tot i això podria acabar la temporada lluitant pel ‘play-off'.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)