Sabadell

El Sabadell segella la renovació d'Olmo

Aposta per la continuïtat. El club arlequinat anunciarà avui l'acord amb l'entrenador terrassenc, que ja feia setmanes que negociava el nou contracte, al qual ahir va donar el vistiplau

El Sabadell començarà la temporada que ve amb el mateix entrenador amb què acabarà la present: Miquel Olmo. El club arlequinat i el tècnic vallesà van segellar ahir l'acord de renovació i aquest migdia ho anunciaran en una roda de premsa en què hi haurà el vicepresident primer, Ignasi Lúquez; el director esportiu, Antonio Gordillo, i el mateix Olmo. Ja feia setmanes que l'entitat sabadellenca i el seu entrenador s'havien posat d'acord i l'interès per renovar era mutu. El pacte, de fet, fa dies que estava embastat i tan sols faltava tancar uns serrells. Ahir va ser el dia i, al vespre, Miquel Olmo va signar el seu nou contracte.

El tècnic, de 48 anys, de fet, ja havia firmat per dues temporades l'estiu passat, però ho va fer com a segon entrenador. Amb el nou contracte, doncs, s'assegurarà una millora salarial d'acord amb la responsabilitat del càrrec que ja fa mesos que ostenta.

L'aval dels números

Si hi ha una raó que hagi fet que el club i la direcció esportiva del Sabadell hagin apostat per la continuïtat de Miquel Olmo, és la trajectòria que ha seguit l'equip arran de la seva arribada a la banqueta. El preparador, que va accedir al càrrec de manera interina quan Javi Salamero va ser cessat a final de novembre, té un bagatge més que remarcable des de llavors. En 22 jornades, el conjunt arlequinat ha aconseguit onze victòries, tres empats i ha ensopegat en vuit ocasions (36 punts de 66). Hi ha una dada que reflecteix de manera molt gràfica el rendiment del Sabadell arran de l'arribada de Miquel Olmo: si la lliga hagués començat el dia en què el vallesà es va convertir en el primer entrenador, l'equip seria tercer i tindria el líder –seria el Barça B– a 5 punts.

Ningú no viu només dels números. Més enllà de les estadístiques, el club valora també altres aspectes de l'entrenador. Sobretot la seva capacitat de treball, fet que agrada de manera especial a Antonio Gordillo. Al darrere de les estadístiques també hi ha la feina que Olmo ha fet amb la plantilla. Es va trobar un vestidor que vivia un ambient enrarit, ja que Javi Salamero va dilapidar en poc temps la seva credibilitat, i va restituir la cohesió. Ha aconseguit, amb tot, que els futbolistes tornin a confiar en el cos tècnic i en el projecte. L'any que ve, n'hi haurà més.

TASCA

El Sabadell és el tercer millor equip de la lliga des que l'entrena Olmo (36 punts)
El club valora la seva capacitat de treball i el fet que hagi cohesionat de nou l'equip

El millor final de lliga des del retorn a segona A

El gran mèrit de Miquel Olmo ha estat la seva capacitat per revifar un conjunt que vivia en l'apatia. La reacció ha permès al Sabadell amarrar la permanència amb prou marge per no haver d'acabar la temporada patint. Això, però, no és tot, ja que els dos cursos anteriors, amb Lluís Carreras a la banqueta, l'equip també havia embastat la salvació abans d'hora. Això sí, els trams finals de curs del conjunt arlequinat van ser difícils de digerir per a una afició que no trobava al·licients per anar a la Nova Creu Alta més enllà de la fidelitat a un club. Enguany, en canvi, el Sabadell està prou a prop de la zona de promoció (a dos punts) com per aspirar-hi. L'equip de Miquel Olmo, de fet, ha sumat ja 52 punts: 1 menys que el curs passat en 42 jornades, i 5 més que en tota la temporada 2011/12.

Ara, el bloc treballa amb la consigna d'enganxar-se a la lluita per l'ascens, com va afirmar ahir Víctor Espasandín: “Amb la permanència gairebé segellada, podem pensar en alguna cosa més. Estem a prop del ‘play-off', tot i que accedir-hi serà més complicat del que pot semblar.” La fórmula que els jugadors més repeteixen i que es coneixen de memòria és la següent: mantenir el llistó a la Nova Creu Alta –el Sabadell
és el millor local de la lliga– i rascar alguna cosa en els dos desplaçaments que queden: al camp del
Saragossa i al del Madrid Castella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)