Sabadell

Guardeu les calculadores

Sabadell. Després d'una setmana de conjectures, els arlequinats arriben al primer dels quatre exàmens en plena forma. La motivació pesa més en l'ànim que no pas el dèficit a domicili

“És clar que hem fet molts càlculs durant la setmana”, va reconèixer el migcampista Longás dimecres passat. El Sabadell, sense deixar de fregar-se els ulls, incrèdul per la posició en la qual es troba ara mateix, s'ha mirat i remirat la classificació pensant què necessita per jugar la fase d'ascens. Sembla que els partits contra els rivals directes (el Recre i el Tenerife) a casa seran clau, però fins que no arribin espera el Saragossa i la seva última oportunitat d'enganxar-se al tren de dalt. És hora de guardar les calculadores, doncs, i jugar a futbol.

El Sabadell ara mateix està en el millor moment de la temporada. “No podem afrontar el partit en millor moment”, reconeix Miquel Olmo. El seu equip acaba de guanyar en el matx més seriós de tot el curs contra el Barça B i de fer un gran paper a Miranda (2-2), on va merèixer trencar la malastrugança a domicili. Ara aquest dèficit (continua sent el pitjor visitant de la categoria) ha quedat en un segon pla per la il·lusió en l'escomesa de ficar-se entre els sis primers. “Suposa l'oportunitat d'assolir un repte que ningú pensava que podíem aconseguir”, afirma el tècnic terrassenc, que afegeix: “L'equip és conscient que ve de la zona de descens i ara viu en la promoció d'ascens. Tots plegats sabem que aquest és el nostre moment.”

Longás i De Navas no van poder acabar l'entrenament d'ahir per problemes físics. Tots dos, però, seran a la convocatòria i l'aragonès té tots els números de ser titular.

Amb el 4-3-3

Malgrat que en l'últim partit a domicili Olmo va provar els tres centrals, per al partit d'avui tornarà al sistema que tan bon resultat li ha donat aquest curs amb el triple pivot al mig del camp. “No hi haurà gaires canvis en l'onze”, va reconèixer l'entrenador, que, tant de portes enfora com de portes endins, està molt satisfet dels entrenaments d'aquesta setmana: “L'equip ha treballat bé i els jugadors menys habituals han fet pujar el nivell tant en les sessions com en la copa Catalunya.”

L'onze, doncs, serà el mateix que en l'últim partit contra el Barça B, inclosos Sotan i Espasandín. Clerc ja està plenament recuperat de l'esquinç de genoll que l'ha deixat fora les dues últimes jornades, fet que ha aprofitat el gallec per guanyar-li el lloc en el tram final.

Al davant, el Sabadell es trobarà el Saragossa, que té, davant la seva afició, l'última ocasió per no renunciar a l'ascens. El principal dubte per a Víctor Muñoz és provocat per la lesió de Barkero. Cidoncha o el sabadellenc Víctor Rodríguez són les opcions que té l'entrenador a la posició de mig centre per acompanyar Arzo.

LES REACCIONS

L'equip és conscient d'on ve. Tots plegats sabem que aquest és el nostre moment
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
És un partit de màxima importància. Si guanyem tornarem a generar il·lusió
Víctor Muñoz
entrenador del saragossa

S'espera un desplaçament massiu a La Romareda

Demà farà 28 anys del partit que el Sabadell va jugar a La Romareda i que va donar peu a l'ascens a primera divisió contra l'Atlético Madrileño a casa. Era la penúltima jornada de la temporada 1985/86 i el conjunt arlequinat jugava contra l'Aragonés, el filial del Saragossa. Allà es va viure un dels grans desplaçaments de la història del club, en un partit en què l'equip, aleshores entrenat per Pedro Mari Uribarri, va guanyar per 0-3 (doblet de Lino de penal i Merayo).

Eren altres temps, en què els arlequinats, en plena bogeria cap a primera divisió, movien molta més massa social. Ara l'entitat s'haurà de conformar amb els 400 aficionats, segons càlculs del club, que vagin cap a La Romareda. Si es compleixen les previsions, serà el desplaçament més massiu des que el Sabadell va tornar a la segona divisió A. La Federació de Penyes del Sabadell ja ha omplert els quatre autocars (unes 270 persones en total), però s'espera que, a més, es desplacin molts particulars per la proximitat de la ciutat aragonesa.

D'altra banda, per al proper partit a casa, contra el Tenerife, el club ja prepara una altra promoció especial. La bona acollida de les entrades a cinc euros al gol sud (prop de 6.700 espectadors) ha fet reaccionar a l'entitat del Vallès, que somia en el ple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)