Un puja i baixa de quatre anys
D'infart. El Deportivo enllaça dos ascensos i dos descensos entre primera i segona A des de la temporada 2010/11, quan va perdre la plaça en l'elit després de vint anys consecutius jugant-hi
El dissabte passat el Deportivo va certificar l'ascens a la primera divisió amb una victòria per la mínima contra el Jaén –Marchena va ser l'heroi amb un gol en la primera meitat– que va fer embogir Riazor. Primeira para sempre lluïa l'autocar descapotable amb què la plantilla deportivista va celebrar l'ascens, un missatge que demostra les ganes que hi ha a la Corunya de tornar a veure el Dépor assentat en l'elit del futbol espanyol després de quatre temporades amb moltes turbulències. I és que, en els últims quatre anys, el Dépor ha viscut, de manera consecutiva, dos descensos a segona A (2011 i 2013) i dos ascensos a primera (2012 i 2014), un puja i baixa en què el conjunt gallec les ha vist de tots colors.
Pel que fa a aquest curs, el Deportivo va fer a l'estiu una important remodelació de la plantilla fruit del descens i del límit salarial imposat per l'administrador concursal. Tot i això, el pressupost del conjunt gallec va ser d'uns divuit milions d'euros –el segon més alt de la segona A, després del Mallorca (22)– i es va formar un bloc competitiu dirigit pel carismàtic Fernando Vázquez, que després de l'ascens ha vist ampliat automàticament un any més el seu contracte amb el Deportivo –ara acaba al juny del 2016.
Després d'un inici de curs titubejant, el conjunt gallec es va anar assentant en la categoria i va acabar campió d'hivern gràcies a un empat a Riazor contra el Girona. Tot i això, al gener, un cop Augusto César Lendoiro va deixar la presidència del club després de 25 anys, el Dépor va continuar reforçant la plantilla i va fer cinc fitxatges en el mercat d'hivern –Lopo, Diogo Salomão, Toché, Bryan Rabello i Ibrahim Sissoko–, a més d'Ifrán, que va arribar cedit per la Real Sociedad després de la lesió de llarga durada de Salomão.
I a partir d'aquí, el Deportivo, tot i una petita baixada de tensió en el tram final, va caminar amb pas ferm cap a la primera divisió; com a millor equip a domicili (36 punts) i el segon que menys gols encaixa (33), només superat per l'Eibar (27), que fa dues jornades també va pujar a l'elit.
PROTAGONISTA
L'ASCENS EL RENOVA
ELS SEGONS
LENDOIRO VA PLEGAR
AL GENER, RENOVACIÓ
L'Hèrcules, de primera a 2a B en només quatre anys
Si en la jornada passada
el Deportivo va ser la cara, l'Hèrcules va ser la creu, ja que els alacantins van certificar el descens a la segona divisió B tot i la victòria al camp del Mirandés (0-1). D'aquesta manera, l'Hèrcules ha passat de la primera divisió (2010/11) a la segona B en només tres anys. El conjunt alacantí, que el curs passat ja va tenir feina per salvar-se, ha realitzat una temporada nefasta que l'ha dut al precipici de la tercera categoria. Ni primer Quique Hernández, ni en les últimes quatre jornades el serbi Slavisa Jokanovic han trobat la fórmula per reactivar un equip que quan falta una jornada per al final és el pitjor conjunt a casa (24 punts) i el que més gols encaixa (60 gols). Una fatal ratxa d'onze partits seguits sense guanyar abans de l'estèril victòria a Miranda ha condemnat l'Hèrcules.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024