Sabadell

Ungles i transistors

Sabadell. Els arlequinats hauran d'estar pendents d'altres partits sempre que facin la feina –només val guanyar– contra el Recre. Olmo, amb tots disponibles, sortirà amb l'onze de gala

Entrada, samarreta, ungles, pipes i transistors. I qui sap si un marcapassos. La intriga i les emocions seran fortes avui a la tarda en molts camps de segona divisió A. Però sobretot a Sabadell, en què els arlequinats tindran dos punts d'atenció: guanyar un rival directe (no val altra cosa) i que el Còrdova o el Las Palmas perdin a casa. De fet, aquest és el camí més fàcil perquè el Sabadell encara tindria possibilitats si els andalusos i els canaris empaten; o si un d'ells empata i l'Sporting perd. Tots els triples empats o quàdruples afavoreixen els d'Olmo.

El que és segur és que el Sabadell ha de guanyar sí o sí. També ho ha de fer el Recre i per això tothom s'aferra al tòpic de final per definir el partit de la Creu Alta. “És el partit que forma part d'un somni del qual no volem despertar”, diu Olmo, que parla del factor Nova Creu Alta i de la condició de millor local de la competició per llançar un missatge d'optimisme: “Tinc tota la sensació i estic convençut que si guanyem ens ficarem en promoció. També ho diuen a Huelva i lluitarem fins al final.” “Si volen guanyar-nos, ens hauran de matar.”

Comunicacions

Tothom és conscient que el Sabadell necessita ajuda aliena (de la Ponferradina o del Mallorca, com a mínim), però Miquel Olmo no vol ni sentir a parlar de res que els pugui descentrar en el seu partit. “El que vull és que el jugador damunt del terreny de joc estigui únicament pendent del partit que juga”, afirmava el tècnic, que descarta cap ràdio a la banqueta: “No vull cap comunicació, és evident que des de l'afició ens arribaran coses, però nosaltres ens hem d'aïllar d'això. I al minut 91 ja veurem i preguntarem quina és la nostra situació.”

Inevitablement, el partit serà o caixa o faixa perquè el Recreativo també necessita la victòria –esperar amb un empat el que pugui passar és perillós–, amb el risc que el partit es converteixi en una anada- i tornada en els moments finals. “Ho hem d'evitar. El Recreativo té homes a l'espai que fan molt de mal i hem de tenir cert control del partit”, reconeixia Olmo, que tampoc vol penjar el cartell de favorit a cap dels dos. “És un partit diferent però cap dels dos equips ha de ser favorit”, afirma Olmo, que enumera: “Ells tenen el pressupost i la seva trajectòria i nosaltres tenim el nostre dia a dia que ens ha fet tan forts.”

El cos tècnic sencer respira tranquil perquè ahir l'equip es va exercitar amb tots els seus homes excepte Pablo Ruiz, lesionat de llarga durada, que també va aparèixer per donar suport als seus companys. Els dubtes de Longás i Kiko Olivas –lesionat al turmell dimecres– es van esvair ja que tots dos van formar amb el teòric equip titular i jugaran d'inici.

Vorejant el ple

El Sabadell espera una entrada molt similar a la del partit contra el Tenerife (més de 10.000 espectadors) i fins ahir ja havia venut 2.900 entrades. Per avui, les taquilles de la Creu Alta estaran obertes des de les onze del matí excepcionalment per evitar les cues habituals de minuts abans del xiulet inicial. El Recreativo, doncs, es trobarà un gran ambient a la Creu Alta, però arriba molt optimista. “La temporada ha estat molt bona i el futbol ens deu alguna cosa”, assenyala Sergi Barjuan, entrenador del Recreativo, a qui aquesta setmana han situat en l'òrbita del Betis. “És un tema que em fa més mal que bé”, es va limitar a manifestar ahir. Estranyament, el de les Franqueses va deixar fora de la convocatòria un titular en les dues últimes jornades, Jonathan Valle, perquè el jugador “no està implicat”. “Pot ser el millor jugador amb la pilota que tinguem però no està en condicions d'afrontar aquest partit”, va dir Barjuan

LA PRÈVIA

El que vull és que el jugador al terreny de joc estigui només pel partit que juga
Miquel Olmo
entrenador del sabadell
Tot i ser una mica irregulars, el curs ha estat molt bo i el futbol ens deu alguna cosa
Sergi Barjuan
entrenador del recreativo

La columna acusa els molts minuts

Tot i que la plantilla del Sabadell és molt extensa, hi ha vuit jugadors que superen la trentena de partits. Avui Olmo repetirà un onze que és habitual en les últimes jornades i l'equip ho està acusant ja que se'l veu força fatigat. “L'equip físicament arriba molt bé al final de curs”, deia ahir Olmo. Tot i la manifestació de l'entrenador, el cert és que l'equip només s'ha entrenat al terreny de joc tres dies aquesta setmana, que Kiko Olivas (33 partits) està afectat del turmell i que Longás (37) probablement jugarà infiltrat per un cop al genoll sense haver-se entrenat des de fa tres setmanes. Juanjo (33), per exemple, està esperant que s'acabi el curs perquè se li curin els mals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)