2a divisió A

Un tret per la culata

Desenllaç surrealista. Una invasió de camp de l'afició canària abans de la fi del matx entre el Las Palmas i el Còrdova va trencar el ritme a favor dels andalusos, que van marcar en el 93'

El final que es va viure diumenge en el partit de tornada de l'eliminatòria decisiva per pujar a primera divisió que enfrontava el Las Palmas i el Còrdova va tenir un guió digne de pel·lícula. Els desenllaços èpics i surrealistes que s'han viscut en la història del futbol tindran un lloc guardat per als dos equips implicats però sobretot pel Còrdova, que va assolir l'ascens a primera després de 42 anys i en l'últim segon del temps afegit.

Amb el resultat d'1-0, que enviava a Las Palmas a primera i amb el quart àrbitre ensenyant el cartell del temps afegit –n'havien estipulat tres d'afegitó– un sector de la grada de l'Estadi de Gran Canaria va provocar una invasió de camp prematura que va obligar el col·legiat a aturar l'enfrontament. L'eufòria entre els aficionats protagonistes del lamentable espectacle va fer indignar els mateixos jugadors de Las Palmas, que cridaven desesperats i demanaven als seus seguidors que abandonessin el terreny de joc. Fins i tot el mateix president va fer acte de presència al terreny de joc per demanar calma i parlar amb el col·legiat. L'aparent control del partit per part dels jugadors dirigits per Josico es va descontrolar amb la represa del joc. Una centrada de Pelayo va ser rematada per Raúl Bravo. Després que Barbosa no pogués aturar l'esfèrica, Uli Dávila va aprofitar el refús per introduir la pilota a la xarxa i provocar el deliri entre l'expedició andalusa i la desolació entre els jugadors, cos tècnic i afició del club canari, que veien com l'ascens s'escapava va acabar de saltar al camp i d'iniciar una batalla campal amb la policia: “Per una minoria de la nostra gent hem perdut l'ascens a primera divisió. En el futbol, de vegades guanyes al camp i perds a la grada”, comentava el president del Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, desolat minuts després de veure com la primera divisió s'escapava per al seu club.

Indignació general

Les imatge dels mateixos jugadors del Las Palmas increpant els seus seguidors, les càrregues policials o, fins i tot, els enfrontaments entre seguidors, que increpaven els brètols causants del desenllaç fatídic passaran a la trista història d'un club que s'haurà d'aixecar d'un cop difícil de pair a conseqüència d'una celebració abans d'hora, el que se sol dir: un tret per la culata que pot sortir molt car.

Teníem esperança i il·lusió en l'ascens però ha estat una pena. Hem de tornar a començar de nou
Miguel Ángel Ramírez
President de las palmas

LES REACCIONS

Això és el més gran que he viscut mai. La fe ha estat clau per aconseguir l'èxit de l'ascens
Albert ‘Chapi' Ferrer
entrenador del còrdova
Els que han saltat al camp no ens representen. El final és molt dur, el pitjor que pot passar
Josico Moreno
Entrenador de las palmas
Per una minoria de la nostra gent hem perdut l'ascens a primera divisió. En el futbol, de vegades guanyes al camp i perds a la grada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.