Girona s'hi posa bé
L'Ajuntament es mostra obert al diàleg perquè el Girona i el Llagostera comparteixin l'estadi
La cohabitació no ha de generar despesa extra a la ciutat, que vol escoltar el Girona
L'Ajuntament de Girona es mostra receptiu a l'interès del Llagostera de convertir l'estadi de Montilivi en la seva seu un cop assolit l'històric ascens a segona divisió A, que li impedirà continuar jugant al municipal de Llagostera. Montilivi és l'escenari més proper i més preparat per a la Lliga de Futbol Professional per raons òbvies –de fet, es va adequar un cop el Girona va fer el mateix salt que ara ha fet el Llagostera–, però la cohabitació també genera uns quants inconvenients i interrogants. I l'Ajuntament vol saber d'entrada què hi diu el Girona. El club no pensa posar pals a les rodes al Llagostera i, si les altres alternatives –bàsicament el Nou Municipal de Palamós– no prosperen, mirarà d'entendre-s'hi.
Més enllà de les felicitacions entre alcaldes, la regidora d'Esports de l'Ajunament de Girona, Isabel Muradàs, també va parlar amb la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó. “Estem a la seva disposició i oberts a parlar-ne. Si hi ha una possibilitat viable perquè els dos clubs utilitzin l'estadi, de manera natural i normal, cap problema”, exposa Muradàs. “Si fos possible, crec que seria bo rendibilitzar l'estadi i que hi hagués futbol cada setmana.”
Sense taxa de lloguer
L'Ajuntament de Girona no preveu fer pagar cap lloguer al Llagostera. “No hi ha cap taxa fixada, i el plantejament seria el mateix.” Això no vol dir que sortís tot de franc per al club presidit per Isabel Tarragó, perquè el consistori gironí té molt clar que el doble ús de Montilivi “no pot generar cap despesa extra per Girona”. L'Ajuntament i el Girona es van entendre per les despeses de manteniment, i tot hauria de seguir el mateix camí.
Gespa, vestidors...
Un dels grans inconvenients del fet que el Llagostera s'afegís a jugar a Montilivi és l'estat de la gespa. Ja costa resistir el pas de l'hivern, i amb partits cada setmana el problema s'agreujaria. “El que millor coneix les instal·lacions és el Girona. I per això tota possibilitat d'acord implica entendre'ns les tres parts”, insisteix Muradàs. Una possibilitat seria construir (o fer adequar) un camp d'entrenament de gespa natural, que ni uns ni altres tenen. A Montilivi, també s'haurien de fer altres actuacions, com ara la construcció d'un tercer vestidor. “Tampoc crec que sigui insalvable”, diu Muradàs.
L'avantatge de Montilivi és que està acostumat a viure partits de la categoria des de fa sis anys, i hi ha tota la logística muntada. Els dies de partit, l'Ajuntament de Girona mobilitza agents de la policia municipal, els costos de la qual hauria d'assumir el Llagostera. Tot plegat s'hauria d'acordar en una reunió que no es pot demorar gaire, perquè la intenció és aclarir aquesta mateixa setmana en quin escenari jugarà el Llagostera els partits com a local. “No n'hem parlat, però serà qüestió d'estudiar-ho”, indica el president del Girona, Francesc Rebled. “Si volen venir a Girona, no els tancarem pas la porta, sinó al contrari; els ajudarem.”
El conveni
L'Ajuntament és propietari de l'estadi, però el conveni estipula que és el Girona qui en té l'ús. Curiosament, el club va descartar el juny del 2012 la concessió dels usos de Montilivi per un període de 50 anys, i això que el ple municipal ja ho havia acordat un parell de mesos abans. El Girona, que havia fet la petició inicial, es va acabar fent enrere i va descartar assumir la concessió.
LES REACCIONS
Notícies relacionades
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024