2a divisió A

Jo a Girona, tu a Llagostera

Oriol Alsina fa pública la decisió de deixar el Llagostera per dedicar-se en exclusiva al Girona i convenç Òscar Álvarez perquè vagi amb ell a Montilivi com a secretari tècnic, en substitució de Gerard Escoda

Alsina també ha ofert un lloc al Girona a Lluís Carrillo, que no continuarà al Llagostera

Fa tota la pinta que el transvasament entre el Girona i el Llagostera adquirirà unes dimensions més impactants de les previstes. Ahir es va aixecar la primera comporta i les captures van ser importants: Oriol Alsina, Òscar Álvarez i Lluís Carrillo –aquest últim, pendent de segellar l'entesa– aniran cap a Montilivi i Gerard Escoda farà el camí a la inversa. En el cas d'Alsina, va ser la constatació que el projecte professional –i un contracte que no venç fins al 2017– ha pesat més que la vinculació sentimental amb el club de la seva vida. Bastant més sorprenent va ser el destí d'Òscar Álvarez i de Carrillo, capità i entrenador del Llagostera triomfant. Faran el salt a la divisió de plata, però canviaran de rol (el central penja les botes i el tècnic té reservat un lloc en l'àrea de scouting) i també de colors.

“Vull dir a la gent de Girona que tenen molta sort amb la persona que s'emporten. Que la sàpiguen aprofitar, perquè ho donarà tot pel club.” Van ser les paraules d'Isabel Tarragó, presidenta del Llagostera i esposa d'Oriol Alsina. Poc abans, el maresmenc havia confirmat que a partir del curs 2014/15 es dedicarà en exclusiva al Girona: “He hagut de prendre la decisió més difícil de la meva vida esportiva, segurament renunciant al meu somni més gran, que era dirigir el Llagostera a segona A i competint en camps acollonants amb la meva gent.” Alsina ha estat àgil repartint joc i intercanviant les primeres peces. Potser no va ser tan efectiva l'escenografia si és que es tractava, per eliminar suspicàcies ara que hi ha molts ulls que miren cap a la demarcació, de vendre que el Girona i el Llagostera són ànimes absolutament independents.

“Em dec al Girona”

En una sala de premsa que és directament proporcional a les dimensions del terreny de joc del municipal llagosterenc, Oriol Alsina va admetre que tenia la possibilitat d'executar una clàusula contractual i desvincular-se del club de Montilivi per poder viure un any màgic a Llagostera. “Potser el 90 per cent de la gent hauria fet el contrari, però entenc que a Girona hi va haver una gent que va apostar per mi i sento que em dec al Girona.”

Alsina va indicar que la decisió de quedar-se a Montilivi l'ha pres per la suma de petites coses, “algunes insignificants”. Va admetre que, amb el Llagostera sanejat, hi ha la possibilitat de fer una plantilla amb més recursos que no pas en el Girona. “Aquest any especialment, tot serà molt fàcil a Llagostera i molt difícil a Girona. Però m'agraden els reptes.” Alsina també va valorar el recorregut del projecte. O el fet que el Llagostera té uns 500 socis i el Girona, més de 6.000. “I haver donat la paraula. Això passa al davant de tot”, va admetre el tècnic nascut fa 47 anys a Arenys.

Dit això, Alsina va fer creu i ratlla en el dia a dia de tot el que passi a Llagostera. També va fer broma: “Dormiré amb la presidenta, perquè el divorci no entrava en l'acord.” El director esportiu del Girona també va dir que si hi ha algun jugador del Llagostera susceptible de ser fitxat pel club de Montilivi, ho intentarà: “Serà difícil, perquè estem parlant del campió de segona B. Molts jugadors tenen contracte amb el Llagostera i la possibilitat de jugar a segona A amb l'equip amb el qual han ascendit.”

Òscar Álvarez i Escoda

Fins abans-d'ahir eren el capità del Llagostera i el secretari tècnic del Girona. Des d'ahir el seu destí està 20 quilòmetres més enllà. Òscar Álvarez serà el segon d'Oriol Alsina al Girona, mentre que Gerard Escoda també fa un salt qualitatiu: de secretari tècnic d'un equip de segona B a un de segona A.

Amb el primer transvasament, el dèficit el té el Llagostera. “Hem perdut gent molt important, que entengui la filosofia del Llagostera. Gent amb qui ens sentim còmodes, però gent professional”, va remarcar Isabel Tarragó. Com Alsina, la presidenta també va elogiar Òscar Álvarez i Lluís Carrillo.

EL SÍ D'ALSINA

Es quedarà a Montilivi fins al 2017, tal com està signat des del novembre

CANVI DE CROMOS

Òscar Álvarez serà el nou secretari tècnic del Girona i Gerard Escoda, el del Llagostera

MÉS MOVIMENTS

Oriol Alsina vol convèncer també Lluís Carrillo, que no continuarà al Llagostera

ISABEL TARRAGÓ

La presidenta del Llagostera admet que són baixes sensibles i molt difícils de cobrir

GIRONA AL 100%

Alsina afirma que podia trencar el contracte, però que ja havia donat la seva paraula

EL SEGÜENT PAS

Després del flux de tècnics entre els dos clubs, ara arribarà el torn dels futbolistes

ELS PROTAGONISTES

Ens estem mirant d'organitzar al millor possible i fer un organigrama coherent i amb gent de confiança
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA
La gent del Girona té molta sort amb la persona que s'emporten [Oriol Alsina]. Ho donarà tot i espero que el sàpiguen aprofitar
Es la decisió més important de la meva vida, segurament renunciant al somni més gran, que era poder estar a 2a A amb la meva gent
En tot el que pugui ajudar el Llagostera, l'ajudaré, però estaré dedicat al Girona al cent per cent
Oriol Alsina
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)