Ben avinguts
El Girona i el Llagostera hauran de fer equilibris sobretot per preservar el terreny de joc, ja prou delicat amb un sol equip
Els alcaldes valoren la bona sintonia i predisposició, que han arraconat qualsevol inconvenient
La bona sintonia i la predisposició de totes les parts afectades va ajudar a accelerar l'acord perquè el Llagostera s'afegeixi al Girona com a usuari habitual de Montilivi, que viurà partits de segona A cada cap de setmana. Hi ha uns quants punts i interrogants encara per resoldre, però cap ha tingut prou força com per fer perillar l'entesa. Un cop confirmada la decisió entre els dos clubs i els dos ajuntaments, ara tocarà adequar les instal·lacions, preparar i pressupostar tota la programació per un dia de partit del Llagostera a Montilivi i mirar de preservar tant com sigui possible el terreny de joc, el maldecap majúscul.
D'entrada, el Llagostera té previst comunicar dimarts de manera oficial a la Lliga de Futbol Professional que jugarà els seus partits com a local a Montilivi. La LFP començava a menar la pressa i, tot i que se la podria haver estalviat, el seu secretari general, Carlos del Campo, va fer divendres una visita al camp municipal de Llagostera per comprovar de primera mà que no complia moltes de les exigències per competir a segona divisió A.
Els responsables dels dos clubs i els serveis tècnics de l'Ajuntament hauran d'anar perfilant en els pròxims dies la llista i l'ordre de preferència de les actuacions que cal fer per condicionar Montilivi. Quant a seguretat, l'estadi disposa de la unitat de control operatiu (UCO), que funciona a ple rendiment amb els partits del Girona. No és tan clar, però, que ho faci també amb els del Llagostera, que té dret a fer valer la cadència que permet als clubs que s'acaben d'instal·lar a segona A no complir totes les exigències durant la primera temporada.
Més enllà d'un tercer vestidor i de condicionar altres zones, el principal problema que provocarà la presència dels dos conjunts a Montilivi és l'estat de la gespa. Hi ha prevista una reunió amb l'empresa Royal Verd per decidir quin protocol d'actuació és el més adequat. El drenatge del camp genera molts maldecaps, i això que es va refer del tot entre el setembre i l'octubre del 2009. Era tot just la primera reforma a fons des de la construcció de l'estadi, el 1970.