Sabadell

El club s'encarregarà del manteniment de la Creu Alta

Sabadell. L'Ajuntament aprova la concessió de la Nova Creu Alta per trenta anys, de manera que el club podrà afegir l'estadi al seu patrimoni tot i que s'haurà d'encarregar de les factures

Des de l'any passat, el Sabadell queda penalitzat per la Lliga de Futbol Professional pels deutes que arrossega. Per corregir-ho, el club necessita actius que posin en positiu el seu patrimoni. En aquest context s'emmarca l'acord de concessió durant trenta anys de la Nova Creu Alta entre el Sabadell i l'Ajuntament. Es va acceptar en un ple del consistori que permetrà al conjunt arlequinat explotar l'estadi i enquadrar-lo en els seus comptes.

“Pels resultats [negatius] dels nostres balanços era necessària, entre d'altres coses, l'activació del camp en els nostres balanços”, explica el vicepresident primer, Ignasi Lúquez: “Ho valorem molt positivament perquè era l'objectiu primordial: tenir l'estadi dins del patrimoni del club durant els anys que siguin possibles. Crec que hem aconseguit un bon resultat.”

Doble objectiu

D'aquesta manera, el Sabadell podrà presentar patrimoni a l'LFP perquè no la castigui en excés a l'hora de calcular el límit salarial per gastar-se en la plantilla i els jugadors. Així, el club compleix l'objectiu d'incorporar patrimoni als seus comptes, tindrà l'oportunitat d'explotar econòmicament l'estadi i hi podrà ser durant trenta anys.

D'altra banda, la ciutat s'estalvia els 300.000 euros anuals del manteniment de l'estadi que, des d'ara, seran a càrrec del club. En els darrers anys, el Sabadell mai havia pagat res del manteniment de l'estadi gràcies a la bona sintonia entre l'alcaldia de Bustos (PSC) i la presidència de Joan Soteras.

De fet, en la votació, els únics grups parlamentaris de l'Ajuntament que hi van votar a favor van ser el Partit Socialista i el Partit Popular, mentre que els altres grups (EUiA, ICV, Entesa per Sabadell, CiU i el regidor independent Antonio Vega) es van abstenir. Aquests grups van al·legar la relació que té el Sabadell amb el cas Mercuri (en el sumari es va revelar que Bustos havia cridat a files diverses empreses afins per ajudar econòmicament l'entitat).

Oficines a l'Olímpia

D'altra banda, continuen les obres per activar l'Olímpia com a seu de les oficines del Sabadell i la FCF. D'aquesta manera, on ara hi ha la seu del club a la Nova Creu Alta, el club hi podrà fer obres per dotar l'estadi de més serveis i beneficis.

LES REACCIONS

Pels resultats econòmics de la junta, era necessària l'activació del camp en els balanços. Era el gran objectiu

ABSTENCIÓ

Els grups que no hi van votar a favor al·leguen la relació del club i el cas Mercuri
Ara cal fer uns tràmits administratius, però estem molt satisfets
Ignasi Lúquez
vicepresident del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)