Es xuclen la sang
El Llagostera és molt a prop de tancar el fitxatge del davanter Jesús Imaz (Lleida), a qui també pretenia el Girona
L'Ajuntament de Palafrugell va comunicar ahir al Girona que no es podrà entrenar al Josep Pla i Arbonès perquè ha tancat un acord amb el Llagostera
Potser sí que haurà d'intervenir la Lliga de Futbol Professional en la relació que mantenen el Girona i el Llagostera, però ves a saber si haurà de ser per evitar que es treguin els ulls. El bon rotllo que hi havia en els dos bàndols s'ha volatilitzat de cop i els dubtes que se generaven per la possibilitat que una persona (Oriol Alsina) tingués el control absolut de dos clubs de la mateixa categoria, s'han esvaït per complet. No només això, sinó que hi ha la percepció que s'ha creuat la perillosa línia vermella que fa pinta de ser l'inici d'una corrosiva rivalitat.
El Girona va rebre ahir la comunicació de l'Ajuntament de Palafrugell en què li negava la cessió del camp Josep Pla i Arbonès dos dies a la setmana per poder-s'hi entrenar. Finalment, el terreny de joc –de gespa natural– serà utilitzat a diari pel Llagostera, cosa que obligarà el Girona a buscar-se la vida en un altre escenari (Torremirona és el lloc amb més números, però el club de Montilivi mirarà alternatives com el camp del GEiEG de Palau o fins i tot Riudarenes). El Girona tenia un acord verbal per utilitzar el camp del Palafrugell, però l'entrada en escena del Llagostera ha fet miques l'entesa inicial. També és cert que el Girona va aconseguir entrenar-se a Palafrugell la temporada passada a partir de les gestions del mateix Oriol Alsina quan van aterrar a Montilivi com a director esportiu.
És la segona disputa per un terreny de joc entre els dos clubs. La primera va ser molt més tensa i va acabar amb la negativa del Girona a que el Llagostera jugués els partits de segona A a Montilivi malgrat que existia un principi d'acord. Va ser la resposta a la marxa enrere que havia fet Oriol Alsina pocs dies abans. A corre-cuita, el Llagostera va haver de negociar amb Palamós i va assolir un acord d'utilització del Nou Municipal per a cinc temporades.
El cas Imaz
Amb el conflicte dels terrenys de joc de fons, la polèmica que ve ara afectarà la configuració de les plantilles del Girona i del Llagostera. Els dos clubs persegueixen uns objectius que, en molts casos, són coincidents. És lògic, tenint en compte que fins fa poc, l'actual director esportiu del Llagostera ho era del Girona.
Un dels punts roents té com a protagonista el davanter del Lleida Jesús Imaz. “Tinc tres ofertes de segona A sobre la taula. El Leganés, el Girona i el Llagostera, i aquesta setmana acabaré de decidir que faig”, afirma el futbolista, que creu que la balança es decantarà del costat del Llagostera: “Ara mateix crec que té avantatge. Han mostrat molt interès i confien en mi”, va reconèixer el davanter, un dels pilars del Lleida en els últims anys a segona B. Imaz va reconèixer que també ha parlat amb Quique Cárcel, però l'oferta llagosterenca el sedueix més.
Eloi, Richy i Chus
El Llagostera també ha posat el punt de mira sobre tres jugadors que la temporada passada militaven en el Girona i que el club de Montilivi no aconsegueix lligar per a la propera temporada. Oriol Alsina està interessat a fer-se amb els serveis dels centrals Chus Herrero i Richy Álvarez i del migcampista Eloi Amagat, tot i que a hores d'ara sembla complicat que els tres acabin vestint de blaugrana.
De fet, Eloi Amagat insisteix que la seva prioritat és el Girona: “És el club de la meva vida, però també veig que tot està molt endarrerit. I m'agradaria llegir més notícies esportives que no pas tot el sarau que s'està muntant. Cada estiu, el daltabaix és més gran. Sembla que no hi pugui haver-hi tranquil·litat”, va comentar el migcampista. També va afegir que l'acord econòmic amb el Girona no està lluny, però que li preocupa “la incertesa” que veu a Montilivi. El migcampista no va confirmar l'oferta del Llagostera i sí que va admetre que en té algunes més a sobre la taula.
Els casos de Richy Álvarez i Chus Herrero són similars. El Girona els vol a tota costa perquè té la defensa força desguarnida, però també la capacitat per presentar-los una oferta convincent està restringida pel límit pressupostari que li fixa la Lliga de Futbol Professional. En canvi, el Llagostera té més marge. I aquest perfil de jugadors que ja han militat a segona A és molt interessant per al club llagosterenc. Molt més, fins i tot, que els seus jugadors a qui vol renovar però que no han estat professionals, ja que això implica una despesa extraordinària de 23.000 euros per fer-los la llicència professional.
I el Girona-Llagostera?
En el calendari de pretemporada hi ha un duel previst per al dia 9 d'agost entre els dos equips gironins de segona A. En principi el duel, que es jugaria a Montilivi, es manté, però hi pot haver marxa enrere.