2a divisió FEF

L'inici de les sorpreses

3a divisió. La lliga es reprèn aquest cap de setmana després de l'aturada per la copa de les Regions amb un recent ascendit líder destacat i dos favorits en les dues últimes posicions

No és habitual que una competició de lliga quedi aturada dues setmanes. Això és el que li ha passat al grup català de tercera divisió, ja que la selecció catalana amateur ha participat, sense sort, en la fase intermèdia de la copa de les Regions de la UEFA, a Moldàvia. Aquest cap de setmana torna la lliga a tercera, i ho fa amb una classificació sorprenent i la intuïció que aquesta temporada es poden fer pocs pronòstics.

D'entrada, el Peralada, que la campanya passada va aconseguir l'ascens des de primera catalana, comanda la classificació amb autoritat. Si bé és cert que ha jugat un partit més que la majoria d'equips, avantatja en quatre punts el segon, el Rubí, gràcies als seus excel·lents registres: cinc victòries i una sola derrota, a camp contrari. A la zona alta també sorprèn veure, de moment, equips com ara el Santfeliuenc i el Cerdanyola, un dels tres equips que encara no han perdut. Els altres dos són el Rubí i l'Europa. L'equip gracienc només ha rebut un gol en els cinc partits jugats i només l'excés d'empats li impedeix estar més amunt de la setena posició. De moment, l'inici de lliga de no és còmode per als equips que el juny passat van jugar la fase d'ascens a segona B. A més de l'Europa, la Muntanyesa també es manté a la zona mitjana i el Terrassa viu un començament complicat, ja que és penúltim amb només dos punts. Pitjor ho passa el Prat, que el maig passat va baixar de segona B i que ha confeccionat un projecte per recuperar la categoria perduda. Sorprenentment, és últim, amb només un punt dels 15 possibles. D'equips que fins ara compleixen els pronòstics n'hi ha pocs, segurament només el Rubí, l'Ascó i la Pobla de Mafumet, tres dels favorits per lluitar per les primeres posicions i que ja estan ben col·locats. A part del Prat i el Terrassa, al Figueres també se l'espera més amunt. Pel que fa als nouvinguts, a part del gran rendiment del sorprenent Peralada, el Sabadell B i el Martinenc estan a la zona baixa, tot i que el filial arlequinat té potencial per millorar el seu rendiment.

LÍDER SORPRENENT

El Peralada, amb un partit més, té 4 punts més que el segon classificat, el Rubí

A BAIX DE TOT

El Terrassa, que va jugar la fase d'ascens, i el Prat, exsegona B, són penúltim i últim

A LA ZONA ALTA

El Rubí, l'Ascó i la Pobla, candidats a lluitar pels primers llocs, ja estan ben situats

I, ara, dues jornades en quatre dies

Després de dos caps de setmana sense lliga a tercera per la participació de Catalunya en la copa de les Regions, la categoria avançarà ràpidament amb dues jornades en quatre dies. Entre dissabte i diumenge es disputarà la sisena jornada –el Vilassar-Manlleu (a les 5) i el Palamós-Rubí (a les 8) són els partits que han canviat l'horari habitual i s'han avançat a dissabte– i dimecres al vespre la setena, de la qual ja hi ha dos partits disputats, l'Ascó-Masnou (1-2) i el Peralada-Vilafranca (3-2). Els quatre equips implicats van aprofitar que no tenien cap jugador convocat amb la selecció catalana amateur per disputar els partits el cap de setmana passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)