3a divisió FEF

De l'ombra a la llum en un any

3a divisió. Martín Posse, que va dimitir com a tècnic de l'Hospitalet fa dotze mesos, ha signat el millor inici de la història de la Pobla a tercera: l'equip és segon amb els mateixos punts que el líder

El futbol és cíclic, com la vida. Tot oscil·la. El que avui és blanc demà pot ser negre. I a la inversa. De vegades hi ha el matís del gris i de vegades no. Els límits són molt fins, i només els delimiten els resultats. Que la pilota entri o no. Aquest factor és el que marca la diferència i tota la feina, el dia a dia, va encaminada a això. Ho sap molt bé l'entrenador de la Pobla de Mafumet, Martín Posse, que ha signat amb el filial del Nàstic la millor arrencada de la seva història a la tercera divisió. Tot plegat, un any després de dimitir com a tècnic de l'Hospitalet, en la seva primera experiència a les banquetes lluny del futbol de base. Llavors, l'argentí va marxar amb discreció i amb l'equip en una situació delicada en la taula.

Martín Posse, afortunadament, no ha trigat gens a passar de l'ombra a la llum. Ho ha fet en dotze mesos. Ara la Pobla és segona amb els mateixos punts (17) que el líder. Les sensacions de l'equip, a més, acompanyen els resultats. Són igual de bones. “Estic molt content perquè el bloc està il·lusionat i treballa i competeix bé”, diu el tècnic grana, que explica que “s'ha assolit l'objectiu inicial de començar bé”. L'entrenador, de 39 anys, relata la transició d'un any a l'altre. No ha renunciat a la seva filosofia, remarca. “La idea futbolística i la manera de portar el grup és la mateixa amb què treballava a l'Hospitalet”, detalla Posse, que afegeix: “Llavors els resultats no van arribar i em va tocar patir, però jo sóc el mateix entrenador.”

L'exfutbolista de l'Espanyol, en tot cas, és ben conscient que “de les males experiències també se n'aprèn.” “Sóc un entrenador jove i el pas per l'Hospitalet em va servir per créixer”, afirma.

A poc a poc i bona lletra

Martín Posse treballa ara centrat a allargar el bon moment de la Pobla, que mai no havia estat tan ben posicionada ni amb tants punts en aquest punt de temporada. I del debut a tercera el 2007 ja han passat set cursos. L'argentí, en tot cas, no vol que amb el bon inici es desfermi l'eufòria. “Hem d'anar a poc a poc i no marcar-nos fites llunyanes”, afirma l'entrenador, que creu que, “quan es treballa amb gent jove, pensar a curt termini és la millor manera d'anar aprenent”. D'altra banda, tot i la joventut del bloc, la Pobla ha demostrat en bona part dels partits la seva maduresa. De fet, en quatre dels cinc duels en què han guanyat, els grana s'han imposat al rival per la mínima. “En enfrontaments com ara el del Prat o el darrer contra el Rubí, el bloc ha demostrat que està creixent”, diu Posse, que assegura que al costat dels seus pupils també madura com a tècnic.

LES FRASES

La idea futbolística és la mateixa amb què treballava a l'Hospi, però llavors em va tocar patir, perquè els resultats no van arribar

LA DADA

17
punts
ha obtingut la Pobla. El rècord en aquest punt de temporada a tercera és del curs 2011/12, en què n'havia sumat 16.
Estic molt content perquè el bloc està il·lusionat i treballa bé. Això sí, hem d'anar pas a pas
Martín Posse
ENTRENADOR DE LA POBLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)