2a divisió A

Màgia de Halilovic a Montilivi

Una genialitat del croat permet el Barça B guanyar a Girona en l'únic xut dels visitants en tot el partit

Per joc, ocasions i intensitat, els de Machín van merèixer molt més, però van estar negats davant la porteria d'Ortolà

Hi ha derrotes i derrotes, i la d'ahir és de les que fan mal perquè el Girona va fer de tot i més per assegurar tres punts que s'havien d'haver quedat tant sí com no a Montilivi. Però quan la pilota s'entesta a no entrar, no hi ha manera de canviar el destí. Els de Machín haurien jugat tres dies seguits i no haurien trobat el camí del gol. Van generar ocasions de sobres i van prendre la pilota a un Barça B que no és ningú sense la possessió ni el domini. Els locals també van jugar com a mínim amb una marxa més que els blaugrana, que únicament van rematar una vegada entre els tres pals (el golàs de Halilovic). De 100 partits com aquest, 95 haurien acabat amb victòria local i 50 amb golejada. El d'ahir va acabar amb una destrempada col·lectiva a Montilivi.

Molt superiors

Machín no es va moure del 5-3-2 i, en canvi, Eusebio va acabar anant a remolc del dibuix del Girona. El tècnic local va jugar la carta de Bigas al carril esquerre per intentar frenar Adama, però el de l'Hospitalet va trigar 16 minuts a canviar-se de costat i a endarrerir la seva posició per vigilar les incursions de Cifuentes. Llàstima que cada vegada que el futbolista cedit per l'Elx va trepitjar l'àrea se li va fer fosc sobtadament i va desaprofitar, una rere l'altra, arrencades amb avantatge per no saber centrar, xutar o perquè va ensopegar amb la pilota. A l'esquerra, Bigas tampoc va saber treure suc dels espais ni de la desídia defensiva de Sandro. Amb els tres centrals (Ramalho, Richy i Lejeune) ben posats com sempre, el Girona va deixar el Barça B amb una única ocasió, generada a partir d'una arrencada en claríssim fora de joc de Sandro.

Molta més feina va tenir Ortolà, aclaparat des del minut 1 per un Girona que va sortir a tota pastilla i disposat a no deixar els deures per a última hora. La primera part va dibuixar un escenari fora de guió, amb l'equip local amo i senyor de la pilota i el filial blaugrana desconcertat i sense olorar-la. Ortolà va salvar un gol cantat de Lejeune (17') i un altre de Mata (18') abans que l'àrbitre passés per alt un penal de Bagnack a Sandaza (20'). El partit estava tan inclinat a favor del Girona que tot feia pensar que el gol cauria com fruita madura. No va ser així, tot i que el Girona va continuar pressionant, insistint i posant amb moltes dificultats una de les defenses més vulnerables de la categoria. Es feia difícil pensar que un dels atacs més efectius de segona A es quedaria a zero contra un equip amb tantes escletxes i tant poc ofici al darrere.

El factor Halilovic

Si algú havia de moure fitxa en el descans, aquest era Eusebio. El tècnic del Barça B va posar en dansa Sergi Samper, va deixar al vestidor Pol Calvet i va corregir la posició de Gumbau. Només amb aquest moviment, el Barça B va aconseguir una mica més de control, tot i que res de l'altre món. El Girona va tornar a la càrrega, però amb la mateixa punteria que en la primera meitat.

Si el 0-0 era injust, Montilivi no se'n va saber avenir amb el 0-1. Va ser un golàs de Halilovic, a qui el Girona va concedir una conducció molt llarga, de camp propi fins a la frontal de l'àrea, que el croat va culminar amb un xut sec. L'acció va néixer a partir d'una recuperació del blaugrana i d'un mal balanç defensiu dels locals, que tampoc no van saber frenar amb cap falta.

Sense resposta

Amb mitja hora al davant hi havia marge per a la remuntada, però també cada vegada més cansament a les cames dels jugadors locals. Machín va trigar molt a moure la banqueta (Aday, el primer canvi, no va sortir fins al minut 71) i possiblement se'n va penedir de deixar fora de la convocatòria Jandro Castro. Tal com estava el partit, la màgia de l'asturià a tres quartes parts de camp era gairebé imprescindible. Però Jandro es devia estar menjant les ungles a la graderia mentre el Girona no sabia per on trobar les vies de penetració entre la defensa visitant, cada cop més ferma perquè al davant cada vegada les idees ofensives eren més escasses. Els canvis van donar un pèl més de frescor als locals, i sobretot Aday i Christian Alfonso van estar força participatius. Però la resta, especialment Sandaza i Mata, van acabar molt cansats i l'últim esforç local no va trobar el premi ni de l'empat.


BARÇA B: Ortolà; Diagné, Bagnack, Robert Costa, Ié; Pol Calvet (Samper, 46'), Gumbau, Halilovic (Babunski, 89'); Adama, Dongou i Sandro Ramírez (Joan Roman, 84').


GIRONA: Becerra; Cifuentes (Coris, 79'), Ramalho, Richy, Lejeune, Bigas (Aday Benítez, 71'); Pere Pons, Granell, Felipe (Christian Alfonso, 79'); Sandaza i Mata.

GOL: 0-1 (62') Halilovic. ÀRBITRE: De Burgos Bengoetxea, del col·legi basc. T.G.: als locals Sandaza (20'), Lejeune (44'), Ramalho (68') i Pere Pons (78'), i als visitants Bagnack (65'), Diagné (84'). T.V.: cap. PÚBLIC: 4.705 espectadors a Montilivi.

9 punts de 9 contra el Girona

El Barça B va trencar una ratxa de sis partits seguits sense guanyar (3 punts de 18) i ho va fer contra un equip al qual li té posat el peu al coll. El curs passat, el filial blaugrana ja va guanyar el Girona a Montilivi (1-2) i al Miniestadi (2-1) i la d'ahir va ser la tercera victòria consecutiva contra els gironins, que es van quedar per primera vegada sense marcar cap gol a casa. El Girona, que havia iniciat la jornada com a líder, l'ha tancada en el tercer lloc (s'ha vist superat per Las Palmas i l'Sporting) de la classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)