3a divisió FEF

Rotació efectiva a la porteria del líder

Imbatut. Sergi Fuertes no ha encaixat cap gol en els cinc partits que fa que és el porter titular de l'Ascó

La fiabilitat del líder comença per la porteria. El tècnic de l'Ascó, Miguel Rubio, vol mantenir els dos porters, Jordi Chiné i Sergi Fuertes, sempre en tensió per competir al màxim nivell, i per això és partidari de les rotacions. Ja ho va fer la temporada passada i, en l'actual, fa cinc jornades que va canviar Chiné, titular en la primera meitat del campionat, per Fuertes, que des que forma part dels onzes inicials de l'Ascó no ha rebut cap gol. “La imbatibilitat és mèrit de tots, és fruit del treball col·lectiu”, afirma Sergi Fuertes, que recorda que Chiné també ha rendit a un bon nivell quan ha jugat: “La rivalitat sana amb ell, saber que tots dos podem jugar en qualsevol moment i fer-ho bé, ens ajuda a competir millor.” Abans de ser titular els cinc últims partits, Fuertes va jugar 53 minuts en la setena jornada a casa contra el Masnou, a causa de la lesió de Chiné, i va rebre un gol (1-2).

Sergi Fuertes, format entre el Santes Creus de Reus, el Lleida i l'Ascó, és un dels dos futbolistes asconencs –l'altre és Gerard Roigé– de l'equip verd, la qual cosa li aporta, tal com assegura, un sentiment d'identificació afegit. És el futbolista més jove de la plantilla –té 20 anys– i per això valora més que ningú el fet que hi hagi molts futbolistes experimentats a l'Ascó en totes les línies, la majoria amb rodatge en categories superiors, la quals cosa li dóna “molta tranquil·litat”. “Saber que si hi ha qualsevol problema ells sempre hi són em va molt bé”, apunta Sergi Fuertes.

Els cinc partits d'imbatibilitat –contra el Cerdanyola (3-0), el Santfeliuenc (0-2), el Manlleu (0-0), el Martinenc (2-0) i el Vilassar (0-1)–, afegits als minuts en què Chiné no va rebre cap gol en l'anterior partit, a Gavà (1-1), donen a l'Ascó el rècord d'imbatibilitat de la temporada. Sergi Fuertes assegura que el secret de l'èxit de l'equip de la Ribera d'Ebre és l'autoexigència de la plantilla. “La junta no ens parla d'objectius. Som nosaltres els que som molt exigents i volem mantenir el nivell. Això és el que ens ha portat a dalt”, explica el porter asconenc, que espera que aquesta temporada no se'ls escapi la fase d'ascens a segona B.

Saber que tenim tants futbolistes experimentats en totes les línies dóna molta tranquil·litat
Sergi Fuertes
PORTER DE L'ASCÓ
La imbatibilitat és un mèrit col·lectiu. I la rivalitat sana amb Chiné, saber que tots dos podem jugar i fer-ho bé, ens ajuda a competir millor

Un coixí gran que diumenge pot augmentar

La ratxa i la solidesa actual de l'Ascó i l'experiència de la plantilla fan que ara mateix sigui un candidat més que clar a disputar la fase d'ascens a segona B, tal com admet Sergi Moreno, que considera que els deu punts que els separen del cinquè classificat, el Terrassa, són un coixí significatiu. Precisament, l'equip vallesà visita diumenge al migdia el camp de l'Ascó, de manera que, en cas de victòria, la distància respecte al cinquè augmentaria encara més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)