Una galleda d'aigua freda

Bogeria. El Figueres es va avançar en el marcador al 78' amb dos gols en un minut, però el Vilafranca va reaccionar en els minuts finals i va sentenciar amb molta efectivitat davant de porteria

vilafranca4

figueres2

Vilatenim va viure ahir un final de partit completament boig amb sis gols en vint-i-cinc minuts, en què la Unió en va sortir malparada. La derrota cou més a Figueres veient els resultats de la jornada, que novament tornaven a beneficiar els altempordanesos, que, en cas de guanyar, haurien ocupat la quarta posició quan només falten tres jornades per acabar la temporada. A partir d'ara, però, el Figueres només pot pensar a sumar els nou punts que hi haurà en joc, i confiar que els seus competidors, que són molts, perdin punts pel camí.

El Figueres, que va alinear un onze de circumstàncies a causa de les nombroses baixes, va patir més que jugar en la primera meitat. El Vilafranca va disposar de més i millors arribades a l'àrea local des dels primers compassos. Ja en el minut 4' Cúellar va donar el primer ensurt a la Unió i ell mateix va repetir en el 19' amb un xut que Ureña va desviar. Triguero també va buscar el gol amb un llançament de
lluny (33'), però no va trobar porteria. Als figuerencs els va tocar córrer i només van crear perill amb un xut de lluny de
Ritxi (42').

L'acció i l'emoció va arribar a la segona meitat. L'equilibri es va mantenir fins al minut 65, però una acció desgraciada va permetre als visitants avançar-se en el marcador. Una centrada de Cuéllar va propiciar un seguit de rebots dins l'àrea que Roger Vidal va voler refusar, amb la mala sort que va topar amb el cos de Chicho i el rebot va acabar al fons de la porteria. El gol absurd va fer reaccionar els figuerencs, que van tenir el control de la pilota com no havien fet fins llavors. Cunill va rematar de cap al 75' i va avisar que la Unió estava viva. Tan viva, que en només dos minuts va capgirar el resultat. Primer Roger Vidal també de cap (77') i després Roger Brugué (78'), de cap després d'un refús, van fer esclatar l'eufòria a Vilatenim. Però ningú es podia imaginar el que faltava per veure. El Vilafranca es va abocar de ple a l'atac i va ser un autèntic huracà fins que va aconseguir l'empat amb una rematada de cap de Munta (84'). Amb l'empat el partit va embogir amb anades i vingudes a les dues àrees fins que l'efectivitat i la sort van caure del costat dels vilafranquins. Primer Oribe, en el 89' va avançar els seus amb una rematada de cap i ja amb el Figueres a la desesperada, Triguero va marcar el definitiu 2-4, que significava un càstig molt dur per al Figueres.

ELS ÚLTIMS PARTITS

FIGUERES: Ureña, Pol Valentín (Roger Brugué, 70'), Masó, Chicho, Cunill, Roger Vidal, Pedro, Eric Vilanova, Guillem (Henry, 68'), Serramitja i Ritxi (Fageda, 86'). VILAFRANCA: Marc Ramírez, Duran, Aitor Casas (Eric González, 84'), Medina, Castillo, Antolínez (Guti, 81'), Cuéllar, Oribe, Bernat (Munta, 74'), Boira i Triguero. GOLS: 0-1 (65') Chicho, en pròpia porta. 1-1 (77') Roger Vidal. 2-1 (78') Roger Brugué. 2-2 (84') Munta. 2-3 (89') Oribe. 2-4 (92') Triguero. ÀRBITRE: Calle Martínez. T.G.: als locals Ritxi i el tècnic Eduardo Vílchez; i als visitants Bernat, Medina i Triguero. PÚBLIC: uns 300 espectadors.
1
punt
sumat dels últims 6 possibles ha reduït les possibilitats del Figueres d'assolir la quarta plaça
Després d'empatar s'han llançat a l'atac i tenen jugadors de molta qualitat i que estan en un gran moment de forma

El Figueres va encaixar quatre gols per segona vegada aquesta temporada
Ha estat un bon partit i hem lluitat fins al final, però el resultat no és bo
Eduardo Vílchez
entrenador del figueres

La quarta plaça és cada cop més complicada

L'empat de diumenge passat i la derrota contra el Vilafranca han fet disminuir les possibilitats del Figueres d'assolir la quarta posició que dóna accés a la fase d'ascens a 2a B. La Unió encara es troba amb 52 punts a només tres punts del quart classificat, el Prat, però ja és vuitena a la classificació. Davant seu, el Terrassa amb 55 i el Vilafranca i el Rubí, tots dos amb 53 punts, estan més ben posicionats per lluitar per la quarta plaça en les darreres tres jornades. El Figueres, per tant, haurà de sumar els nou punts que queden i esperar que aquests rivals deixin escapar punts alguna de les jornades. El calendari de la Unió, però, no és gens fàcil: derbi al camp del Palamós, visita del Prat a Vilatenim i l'última jornada al camp de la Pobla de Mafumet.