El Figueres encara somnia

Vius. La Unió s'imposa per la mínima contra el quart classificat gràcies a un gol de Serramitja (55') i es manté en la lluita per entrar a la fase d'ascens abans de l'última jornada del curs

prat0

figueres1

La lluita per la quarta posició no deixa de patir canvis setmana rere setmana i el Figueres, que després de l'empat de diumenge passat semblava sentenciat, ahir va recuperar part de les seves opcions d'entrar a la fase d'ascens gràcies a un triomf per la mínima molt sofert contra el Prat, el quart classificat. Un gol de Serramitja després d'una bona jugada de Revert a l'inici del segon temps va ser suficient per obtenir 3 punts en un partit marcat per la intensa calor que va fer ahir a Vilatenim, que va deixar sense forces els dos equips, sobretot a la segona part.

El Prat va arrencar el matx amb molta força i Charly va fer intervenir Ureña en dues ocasions en el primer quart d'hora. El pitjor per a la Unió, però, va ser veure com Ferran Grau havia d'abandonar el camp, lesionat (13'). Mamau, que tornava dos mesos després de la seva lesió, va ocupar el seu lloc al centre del camp. La força física del figuerenc va fer que la Unió poc a poc anés equilibrant les forces i es va fer amo de la possessió per fer-se amb el control del partit. Tot i això, només un xut al 37' d'Eric Vilanova desviat va posar en perill la porteria de Toni i els del Baix Llobregat van tenir opcions al contraatac, però el xut de Roger va sortir massa creuat.

En la represa, el cansament i el desgast va passar factura a tots dos equips i van poder generar molt poques ocasions de gol. Les que hi va haver, però, van ser molt clares. Tot just al 47', Sascha va fer posar l'ai al cor a l'afició del Figueres amb un remat de cap al pal. La resposta de la Unió va ser contundent. Revert va aprofitar una petita errada per plantar-se davant Toni i provar una vaselina que va acabar al travesser.

Però més ràpid que ningú, Serramitja va aprofitar el refús per fer l'1-0 que acabaria sent definitiu, ja que el Prat no va saber reaccionar i va acabar desesperat davant d'una defensa figuerenca que es va mostrar molt sòlida.

FIGUERES: Ureña, Quimo, Masó, Chicho, Cunill, Ferran Grau (Mamau, 13'), Pedro, Eric Vilanova, Revert, Serramitja (Roger Vidal, 75') i Ritxi (Barrera, 67'). PRAT: Toni, Albarran, Eric Ruiz (José, 73'), Murillo, Cazorla, Xavi Muñoz, Roger (Pedro Bilbao, 60'), Molins, Sascha (Bueno, 73'), Charly i Nacho. GOLS: 1-0 (55') Serramitja. ÀRBITRE: Molina Fernández. T.G.: Als locals Cunill, Ritxi, Masó i Roger Vidal; i al visitant Bueno. PÚBLIC: Uns 800 espectadors.
Excepte un remat al pal, no hem patit excessivament en defensa contra un gran equip
Eduardo Vílchez
entrenador del figueres
Hem estat molt pràctics en algunes fases del partit, però en general hem aconseguit trenar bones jugades i bones ocasions

La Unió, a dos punts de la fase d'ascens

La resta de resultats dels equips que arribaven a la penúltima jornada amb opcions d'acabar a la quarta posició han tornat a afavorir els interessos del Figueres. A banda del Prat, el Rubí també va perdre, i el Terrassa no va passar de l'empat. Només el Vilafranca va aconseguir un triomf al camp del Masnou. Amb aquests resultats, el Figueres queda empatat a punts amb el Vilafranca i el Terrassa, a només dos punts del Prat, que continua quart. Per entrar al ‘pla yoff', la Unió està obligada a guanyar al camp de la Pobla, i llavors haurà d'esperar altres combinacions. En el cas d'una victòria del Prat a casa contra el Castelldefels, la Unió quedaria sense opcions, però si els del Baix Llobregat empatessin o perdessin s'obriria un ventall molt ampli de possibilitats. Si el Prat empata, el Figueres amb una victòria entraria directament a la fase d'ascens, ja que tots els triples i quàdruples empats possibles amb el Prat, Vilafranca i Terrassa el Figueres hi surt guanyant. En cas de derrota del Prat i victòria unionista, l'escenari canviaria, ja que si el Terrassa no guanyés i sí ho fes el Vilafranca, la Unió quedaria fora, ja que té el ‘goal average' perdut amb els del Penadès.