3a divisió FEF

Humilitat amb la força de tot el poble

El rival de la Pobla. El Tuilla, club d'una parròquia de 1.500 habitants, ha estat un habitual dels últims ‘play-off'

La Pobla de Mafumet i el seu rival tenen un tret en comú: pertanyen a una petita localitat. El cas més extrem, això sí, és el del conjunt asturià, ja que Tuilla és una parròquia de Langreo que amb prou feines arriba als 1.500 habitants. És, de fet, el poble natal del davanter David Villa. Més enllà d'aquest paral·lelisme, n'hi ha un altre. El Tuilla, com el filial del Nàstic, té un historial recent en què ha agafat experiència en les fases d'ascens, ja que encaren ara el seu quart play-off en cinc temporades. Tot plegat, gràcies sobretot a l'empenta del poble, ja els caps de setmana un terç de la població s'acosta al camp a veure el seu equip. El principal argument que ha permès al contrincant de la Pobla arribar a la promoció d'ascens és el seu rendiment com a local. El camp on juga, el Candín, de superfície sintètica, és extremadament petit. Vaja, que els grana hauran de rememorar dissabte –a les 20 h– les cites d'enguany a la Bòbila i a Nou Barris, perquè es trobaran una cosa similar.

El sistema de joc del tècnic Adolfo Pulgar, de fet, s'escau a la perfecció al camp. L'equip juga amb un 4-1-4-1 en què les dues línies de quatre tenen poques fissures. En aquest context, serà clau aprofitar l'estratègia, les pilotes àeries i les segones jugades.

El perill té un nom: Villa

Un dels principals maldecaps de Martín Posse serà aturar el veloç i precís davanter José Villa –no té cap parentesc amb l'exdavanter del Barça–. Aquest atacant, aterrat enguany al club procedent de l'Universidad Oviedo, ha marcat 20 gols en la lliga i és el gran argument dels arlequinats. També caldrà vigilar de molt a prop el migcampista Alejandro Alonso, que és l'home amb més classe de la plantilla, tot i que la irregularitat molts cops el fa passar desapercebut.

PORTERS
JOSÉ PELÁEZ Garcia MIGUEL CAMINO Gutiérrez
DEFENSES
KIKE Espina Pérez ÁNGEL González Menéndez ADRIÁN TRABANCO Ordiales GINÉS Rodríguez Moral LUIS ENRIQUE Ruiz Alonso HUGO SÁNCHEZ Iglesias
MIGCAMPISTES
DIEGO ARIAS Fernández JANDRO Martínez Díaz David LLERANDI Bueno PABLO Fernández Miguel DAVO Bermúdez Díaz PABLO DÍAZ Vázquez Alejandro ALONSO Zapico
DAVANTERS
José VILLAnueva Lartategui Rubén Blanco Rodríguez ‘RUBO'
COS TÈCNIC
Adolfo Álvarez Pulgar (entrenador) Enguany ha aterrat al Tuilla, però és un dels entrenadors clàssics del futbol asturià. Destaca sobretot la seva trajectòria a l'Universidad de Oviedo, on va estar quinze temporades.
El davanter José Villa ha marcat 20 gols, gairebé un terç dels que ha fet tot l'equip
El camp
La superfície de joc és extremadament petita i el Tuilla aprofita aquest factor i fa patir els rivals.
Els records
El club ha disputat, sense èxit, tres promocions en quatre temporades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)