1a divisió

L'espera de l'Elx

1a divisió. El club il·licità continua pendent de la decisió del jutge per saber si manté la categoria. La cadena Ser va indicar que serà descendit: “No tenim constància de res”, va dir el president de l'Elx

“La lliga esportiva s'ha acabat, la administrativa no”. Javier Tebas, president de la LFP, va ser taxatiu parlant dels descensos administratius quan es va acabar el campionat i en aquest moment hi ha un club, una ciutat, pendent de la decisió d'un jutge de la lliga, l'Elx. La permanència a primera divisió aconseguida a la gespa, corre perill de quedar-se en res als despatxos i ara, l'entitat il·licitana espera que el jutge únic de disciplina social de la lliga, Manuel Rivero González, es pronuncii sobre l'expedient que té obert per part de la LFP en referència al deute amb hisenda i que el podria fer baixar a segona divisió. L'Elx, que tenia fins al 29 de maig per pagar, va arribar a un acord amb l'agència tributària per saldar el deute, però això podria acabar no sent suficient.

De fet, segons va indicar la cadena Ser, el jutge anunciarà avui el descens de l'equip. L'Elx va explicar no saber-ne res: “No tenim constància de res. No ens ha arribat cap noticia de la resolució filtrada en els mitjans”, va assegurar ahir Juan Anguix, president de l'entitat il·licitana en roda de premsa. “L'Elx ha garantit a hisenda el cent per cent del deute”, va aclarir el president que porta cinc setmanes al càrrec en les que ha treballat per tal d'esmenar la gestió heretada: deutes amb hisenda, expedients oberts de la lliga que– a banda del descens de categoria– poden costar-li la prohibició de fitxar durant l'estiu, i dos nòmines– ara tres– pendents de pagar a empleats i jugadors. “Molts pocs clubs poden dir que abans de l'1 d'agost, quan es donen les llicències, tindran deute zero, com tindrà l'Elx”, va assegurar Anguix que espera la decisió del jutge, que ha de ser pròximament: “No ens plantegem un escenari que no sigui jugar a primera divisió”.

L'Eibar, atent

El beneficiat per la pèrdua de categoria de l'Elx seria l'Éibar, que va quedar antepenúltim a la lliga. “Si hi ha una aposta pel joc net, dins i a fora del terreny de joc, hem de ser estrictes. L'únic responsable del què està passant són els gestors que ha tingut l'Elx”, va reclamar ahir el president del club basc, Alex Aranzábal. “Demanem una cosa bàsica i fonamental, que les lleis s'apliquin”, va manifestar el dirigent que confia en què el seu equip continuï a primera divisió.

LES FRASES

Si hi ha una aposta pel joc net, dins i a fora del terreny de joc, hem de ser estrictes
Alex Aranzábal
PRESIDENT DE l'ÉIBAR
L'Eibar, antepenúltim, seria el beneficiat i seguiria a primera divisió
5
setmanes
fa que Juan Anguix va accedir a la presidència de l'Elx rellevant José Sepulcre
No ens plantegem un escenari que no sigui jugar la propera temporada a primera divisió
Juan Anguix
PRESIDENT DE L'ELX
Molts pocs clubs poden dir que abans de l'1 d'agost, quan es donen les llicències, tindran deute zero, com tindrà l'Elx
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)