3a divisió FEF

Des de les catacumbes

Fase d'ascens a 2a B. El Gerena, pròxim rival de la Pobla, es va fundar el 2006 i, començant des del futbol regional, afronta el seu primer ‘play-off'

La història del Gerena té un paral·lelisme clar amb la d'un equip català: el Llagostera. Sempre cal guardar les distàncies, però el pròxim rival de la Pobla és el club d'una localitat de poc més de 7.000 habitants, una entitat familiar –no de manera tan literal com la del Gironès, això sí–, que ha anat devorant categories a mesura que han passat els anys. La seva creació, però, és molt més recent. L'equip miner va nàixer del no res l'any 2006 i, amb el mateix president i entrenador amb què es va fundar, el carismàtic tàndem que formen Antonio Carrasco i José Juan Romero Gil, el Gerena ha passat de la segona provincial sevillana –la categoria més baixa– a l'eliminatòria decisiva del play-off d'ascens a segona divisió B. No és gens d'estranyar, doncs, que la localitat andalusa premiés un parell d'anys enrere el tècnic i bategés el camp municipal amb el seu nom. José Juan Romero Gil s'asseu cada dos diumenges a la banqueta del José Juan Romero Gil.

El futbol, però, no viu del romanticisme. Sense arguments potents, seria impossible que el Gerena estigués tan a prop de la segona B. Darrere de tots els èxits hi ha una idea de futbol que ha marcat el club des de la seva fundació: el tècnic té una concepció del joc claríssima i aposta per la combinació i l'atac. Els roig-i-negres juguen habitualment amb un 4-3-3, amb un pivot i dos interiors, i disposa de jugadors de molta qualitat, formats al planter del Betis i el Sevilla, una ciutat que és a només 35 quilòmetres. Aquesta proposta atrevida ha quedat ben palesa amb el registre realitzador, ja que el Gerena és l'equip més golejador del seu grup (89 dianes). Bona part del pes ofensiu cau sobre el seu referent i pitxitxi: Javi Medina, que ja ha marcat 20 gols en la lliga i un en la promoció. S'entreveu una eliminatòria divertida, ja que els dos equips aposten pel bon futbol.

PORTERS
GUILLE CASTILLA Movilla PEDRO Miguel Moraza Cienfuegos
DEFENSES
JUANJO Mateo Silva LOLO Haro Regal SERGIO CASTAÑO Ortega NACHO González Ruiz José Alejandro Hurtado Morales ‘MIMI' SALVI Blázquez Martínez LUIS Murillo Delgado
MIGCAMPISTES
Manuel Jesús Reyes Díaz ‘TORE‘ JORGE Bayón Blanco FRANCIS Delgado Felardo RAFA Valderas Ramírez JOSÉ Manuel Rodríguez Infante Francisco Padilla Gallardo ‘KIKI‘ JUAN MARTÍN Suárez Polo
DAVANTERS
IVÁN Bazán Solís Jesús Ramírez Ramírez ‘CHULI' Manuel Asencio Terrero ‘TANO' ÁLVARO Pérez Madroñal JAVI MEDINA Mazo
COS TÈCNIC
JOSÉ JUAN ROMERO GIL (entrenador) JESÚS GARRIDO (segon entrenador) ANTONIO GARCIA (entren. de porters) JERONIMO ROLÁN (preparador físic)
Instint
Ha estat l'equip més golejador del seu grup amb 89 dianes. En el ‘play-off' n'ha marcat vuit.
Inexperts
El club va a l'alça, però mai no havia arribat tan lluny i li falta experiència en fases d'acens.

Marcats per la mina de coure

El Gerena té un patrocinador molt potent que és alhora el pulmó econòmic de la localitat: una mina. Cobre las Cruces, que és l'empresa que la gestiona –una subsidiària de la canadenca First Quantum–, forma part del nom del club i
també de la seva identitat. De fet, aquesta mina va obrir l'any 2009 i pren el relleu de la localitat veïna d'Aznalcóllar, tristament coneguda pel desastre ecològic causat per la indústria minera l'any 1998, amb un vessament de residus tòxics que va afectar el parc natural de Doñana.

Una primera eliminatòria èpica

El Gerena arriba a l'eliminatòria decisiva del play-off amb la moral pels núvols. Més enllà d'haver superat els primers dos esculls, ho ha fet amb molta solvència i una remuntada històrica. Va ser en la primera eliminatòria contra l'Alcobendas, en què va capgirar en la tornada un 1-0 en contra. Ho va fer, això sí, amb una remuntada èpica, ja que en el descans perdia 1-2. En els darrers 25 minuts, però, va marcar quatre gols i es va acabar imposant 5-2. Ja en la segona eliminatòria va eliminar el San Juan amb dos triomfs (2-0 i 0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)