Nàstic

Entre el realisme per no repetir errors i l'ambició

Nàstic. La SAE tarragonina gestionarà un pressupost que serà la meitat del que havia arribat a tenir a segona A, ja que no vol estirar més el braç que la màniga sense renunciar a res

El Nàstic ve d'una època molt delicada en l'aspecte econòmic, en la qual ha vorejat el concurs de creditors. Tot va venir provocat per l'última època de l'equip a segona A, en què, amb un excés d'ambició per tornar a primera divisió, es va gastar molt més del que el club podia generar. Així, el 2010 es va destapar que s'havia acumulat un deute de 7 milions d'euros, la qual cosa explica, en part, l'austeritat creixent d'un projecte esportiu que va acabar topant amb la segona B. Ara, amb la categoria de plata recuperada, el Nàstic té clar quins són els errors del passat i com ha de gestionar l'economia.

D'entrada, el pressupost estarà al voltant dels 6 milions d'euros, la meitat del que va arribar a gestionar a segona A en els cursos posteriors al descens de primera divisió. Serà una suma, per tant, molt més similar a la que tenia abans de pujar a la màxima categoria. Era la primera època de Josep Maria Andreu a la presidència del Nàstic, en què es prioritzava el fet de tancar els exercicis sense pèrdues. Després, però, durant l'època de Xavier Salvadó a la presidència es va generar el deute que últimament ha hipotecat la SAE. Ara es recupera la política d'austeritat, del realisme, i per això l'augment del pressupost respecte als 2,7 milions d'aquesta última temporada se sustenta bàsicament en l'augment dels ingressos per drets televisius, que passen dels 25.000 euros als 3 milions, que seran més –al voltant dels 4,5 milions– quan s'aprovi totalment el nou conveni. S'ha de tenir en compte, a més, que el Nàstic ha de reservar una part del pressupost a continuar eixugant el deute, que ha passat dels 7 als 5 milions i que, si l'equip continua a la LFP, es pot eixugar del tot en tres o quatre anys.

El Nàstic està pendent del límit salarial que li imposa la LFP. La lliga es vol assegurar que tots els equips compleixen amb les seves obligacions pel que fa als pagaments a la plantilla, i per això els posa una suma límit en funció del que són capaços de generar. Tot i que el límit salarial no se sabrà fins a principis de juliol, el Nàstic calcula que estarà al voltant dels 2,5 milions d'euros, i amb aquesta previsió gestiona les operacions que actualment té obertes pel que fa a fitxatges i renovacions.

Un dels punts forts del Nàstic és la massa social, i per això espera que, amb l'ascens a segona A, hi hagi un augment considerable del nombre d'abonats, ja que es considera que una bona xifra permet crear una bona base per assentar l'equip a la LFP. Dels 5.000 actuals, el Nàstic espera arribar als 7.000 la temporada que ve.

DIRECTRIUS

Està pendent del límit salarial que li imposi la LFP, que podria vorejar els 2,5 milions

PRIORITATS

Ha de reduir el deute generat del 2007 al 2010, que ja ha baixat de 7 a 5 milions d'euros
El Nàstic creu que la seva força són els socis, i per això espera acostar-se als 7.000

No fa por parlar de primera divisió

Que el Nàstic no vulgui estirar més el braç que la màniga en l'aspecte econòmic no vol dir que no es marqui fites més o menys ambicioses a segona A. Tant el president, Josep Maria Andreu, com l'entrenador, Vicente Moreno –la setmana que ve s'hauria de fer oficial la seva renovació–, no tenen por de parlar de la primera divisió com un objectiu a mitjà termini. Això sí, el primer propòsit és la permanència, però si l'equip va acumulant punts i les places de fase d'ascens no queden lluny, no volen renunciar a res. El Nàstic considera que la base de l'actual plantilla, que ha mostrat un gran nivell a segona B, i alguns reforços contrastats –tot plegat, sense fer una despesa important–, haurien de permetre a l'equip grana competir bé a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)