El somni de la Pobla necessita una remuntada

Fase d'ascens a 2a B. L'equip de Martin Posse va perdre per la mínima al camp del Gerena per culpa d'un gol a l'inici de la segona meitat i haurà de remuntar a casa per pujar de categoria

P. MAFUMET0

GERENA1

La Pobla de Mafumet haurà de tornar a encomanar-se al seu terreny de joc per aconseguir l'històric ascens a segona B. Ahir, en el partit d'anada de l'eliminatòria final per pujar a la categoria de bronze, l'esquadra de Martin Posse va perdre al camp del Gerena per culpa d'un gol de José en l'inici de la segona meitat (51') i, tal com ja va haver de fer en l'anterior eliminatòria, contra un altre equip andalús, el San Fernando, tindrà 90 minuts per capgirar un 1-0. Ahir la Pobla de Mafumet va patir, especialment en el primer quart d'hora de la segona meitat, i no va ser prou vertical per portar veritable perill quan va tenir el domini del joc.

Els primers minuts van estar marcats pel respecte entre els dos equips i les precaucions. El Gerena, segurament pel fet de jugar a casa, va ser el primer d'arribar a l'àrea del rival, però ho va fer de manera tímida, amb internades per la banda de Salvi i Tano. La Pobla de Mafumet, per la seva banda, va respondre amb un xut de Marcelo atrapat pel porter Guille Castillo, ja superada la mitja hora. Enmig d'un partit igualat i amb poques accions ofensives, Alfons Serra va tenir l'última ocasió de la primera meitat amb un xut amb rosca que va buscar el bot davant el porter per sorprendre'l, però Guille Castillo va respondre amb seguretat.

En la segona part el Gerena va sortir amb més convicció, i Iván, en una acció de velocitat en què va xutar massa alt, ja va avisar abans que José marqués l'1-0 aprofitant el rebuig de Varo en un xut de Tano (51'). Poc després, una acció entre els actius José i Iván, que no va trobar rematador, va completar uns minuts de patiments de la Pobla. En la següent fase del partit, però, l'equip del Tarragonès va aconseguir que el joc es tranquil·litzés. En el minut 69, Gabi López ho va provar amb una rematada massa alta. Considerant que l'1-0 era una bona renda per a la tornada, el Gerena va fer una passa enrere i va permetre que la Pobla portés el ritme del joc, per bé que era poc profund i li costava arribar amb situacions clares a l'àrea dels andalusos. A mesura que s'apropava el final hi havia menys espais en la zona d'atac de la Pobla de Mafumet, que malgrat això va trobar un forat que Emana, que va recollir una passada d'Abel Rita, va estar a punt d'aprofitar, però va xutar al cos del porter (91').

GERENA: Guille Castilla, Juanjo, Nacho, Lolo, Salvi, Tore, Kiki (Javi Medina, 77'), José, Tano (Chuli, 71'), Francis i Iván (Jorge, 84'). POBLA DE MAFUMET: Varo, Mia Guasch, Denis Coch, Vadillo (Javi Iglesias, 67'), Marcelo, Bicho (Miravent, 74'), Alfons Serra, Gabi López, Kike Tortosa, Álvaro (Abel Rita, 61') i Emana. GOLS: 1-0 (51') José. ÀRBITRE: Mora Correas. T.G.: Al local Tore, i als visitants Bicho, Denis Coch, Emana i Miravent. T.V.: Al visitant Emana, un cop finalitzat el partit.
Hem demostrat ser valents, i ho serem fins al final. Tal com volíem, l'eliminatòria està oberta
Martin Posse
TÈCNIC DE LA POBLA DE MAFUMET
Els dos equips hem mostrat una bona proposta futbolística, però ells han aprofitat una ocasió de les que han tingut i nosaltres no

Bicho i Emana, dues baixes sensibles

Dos futbolistes importants en l'esquema de Martin Posse, el mig centre Bicho i el davanter Emana, es perdran el partit de tornada perquè ahir van veure la tercera targeta groga de la fase d'ascens. Emana, a més, va ser expulsat per protestar a l'àrbitre un cop acabat el partit. Després de l'1-0 d'ahir, la Pobla de Mafumet s'ha quedat sense marcar en els tres partits a camp contrari de la fase d'ascens. En la primera eliminatòria, contra el Tuilla, va empatar sense gols a Astúries, en un duel marcat per la lluita i les dimensions reduïdes del terreny de joc. En el partit de tornada es va imposar per la mínima (1-0). En la segona eliminatòria, la Pobla va caure a San Fernando pel mateix resultat que ahir a Gerena (1-0), i també va mostrar una millor cara en el partit de tornada (2-0).