2a divisió FEF

L'orgull dels pobles

Fase d'ascens a 2a divisió B. La Pobla de Mafumet (3.420 habitants) i el Gerena (7.309) són dos dels tres municipis amb menys habitants que queden vius en la lluita per pujar

Amb tants equips, la segona B ha deixat de ser exclusiva de les grans ciutats. Que un poble de menys de deu mil habitants s'hi coli de tant en tant ja forma part del mapa esportiu del bronze. La Pobla de Mafumet vol portar l'orgull del municipi petit al grup tercer, on, des que el Llagostera va decidir fer el salt, predominen els equips repetits i de grans ciutats metropolitanes (Barcelona i València). Però, per fer-ho, ha de lluitar contra el Gerena, un altre municipi diminut que es vol fer un lloc entre les referències estatals.

Dos dels tres equips amb menys població de la fase final d'ascens a segona B s'enfronten demà en l'eliminatòria del representant català. Però no hi tenen res a veure. La Pobla és un equip que ha assolit l'elit de la tercera divisió gràcies al seu acord de filiació amb el Nàstic, que va començar el 2003. Fins aleshores era un equip amb tradició, fundat l'any 1953, però que sempre havia navegat per categories regionals i que va aconseguir fer el salt quan el Nàstic hi va començar a aportar jugadors i tècnics.

Un equip fet a si mateix

Fins al seu salt a una remota fama, gràcies a la fase d'ascens a segona divisió B que l'ha situat en molts mitjans, de Gerena ben poca cosa es coneixia en l'aspecte esportiu. Un anunci d'Adidas al camp de terra del poble quan els galàctics jugaven al Madrid havia estat el més rellevant que havia passat en la història esportiva del petit municipi situat 30km al nord de Sevilla.

El club ha sabut situar-se comprenent la seva potencialitat i ha copiat el model dels equips que envolten Barcelona. El Gerena és un equip d'excedents de jugadors formats al Sevilla i el Betis que ha anat escalant categoria a categoria al més pur estil Llagostera revalorant tots els jugadors que hi han anat a parar.

Fins i tot el seu entrenador va ser temptat per anar a un dels dos clubs de referència, però va decidir quedar-s'hi per continuar engrandint el projecte propi que l'ha dut a ser una referència, perquè ja ho diuen al poble: “En l'aspecte social, a Gerena no passa res més que el futbol.”

QUASI RÈCORD

València
786.424 habitants
UD Llevant B
Pamplona
196.166
C. Atl. Osasuna B
Logroño
151.962
SD Logroñés (la Rioja)
Algesires
117.674
Algesires CF (Cadis)
Pontevedra
82.946
Pontevedra CF
Getxo
79.544
Arenas Club (Biscaia)
Sanlúcar de Barrameda
67.385
At. Sanluqueño (Cadis)
Segovia
53.260
Gimnàstica Segoviana
Portugalete
47.117
Club Portugalete (Biskaia)
Sòria
39.516
CD Numància B
S. Pedro de Alcántara
34.922
UD San Pedro (Màlaga)
Gernika-Lumo
16.797
SD Gernika (Biscaia)
Estella
13.695
CD Izarra (Navarra)
Haro
11.536
Club Haro D. (la Rioja)
Santa María de Cayón
9.097
CD Cayón (Cantàbria)
Gerena
7.309
CF Gerena (Sevilla)
Lloseta
5.686
CD Llosetense (Mallorca)
La Pobla de Mafumet
3.420
CF la Pobla de Mafumet
Ara, a segona B, només el Somozas (1.211) té menys habitants que la Pobla de Mafumet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)