2a divisió A

L'Elx no té lloc a primera

Confirmat. El TAD dóna la raó a la LFP i confirma el descens administratiu del club il·licità, que té un futur encara més incert, perquè podria perdre una altra categoria per deutes

El tribunal d'arbitratge esportiu (TAD) va confirmar ahir el descens administratiu de l'Elx. El tribunal ha donat per bona la resolució de la Lliga de Futbol Professional, que va decidir castigar el club perquè no va pagar dins el termini establert el deute que arrossegava amb Hisenda. Amb aquesta confirmació, l'Eibar recupera el lloc a primera i l'Elx formarà part del grup d'equips de segona A que avui coneixeran el calendari. El panorama, però, encara podria ser pitjor per al conjunt del Baix Vinalopó, que ahir va presentar Rubén Baraja com a entrenador després que s'hagués trencat l'acord que el president, Juan Anguix, tenia amb Rubi.

L'Elx està decidit a recórrer avui mateix a la justícia ordinària perquè, d'entrada, li concedeixin mesures cautelars que li permetin continuar a primera divisió. El cas s'agreuja pel fet que el club acumula uns 7 milions d'euros d'impagaments a la plantilla, un deute que ha de tenir resolt abans del 31 de juliol si no vol evitar un segon descens. Si acabés condemnat a segona B, s'obriria la porta a la possibilitat que un dels clubs que va baixar fos repescat a segona A, tot i que havent d'assumir el deute, fet inviable per al Racing, el Recreativo o el Sabadell. En aquest context, el Barça B podria tenir esperances.

L'embolic també afectarà els jugadors. David Juncà, a qui l'Elx no podrà tramitar la fitxa a segona A, té intenció de buscar una alternativa. El Girona s'hi ha interessat, i també per Cifuentes, en el cas que l'Elx fos condemnat al segon descens.

Pel què fa al Llagostera, en cas que el club il·licità sortís del futbol professional a través d'un segon descens administratiu també estaria molt interessat en recuperar a Sergio León, a qui ja va tenir en forma de cessió el curs passat. Fins el 30 de juny, el club llagosterenc tenia una opció preferent de compra del davanter però no la va poder executar ja que la quantitat a pagar era massa alta per l'entitat que presideix Isabel Tarragó.

EL PANORAMA

El club anirà a la justícia ordinària, i ha de pagar 7 milions per evitar un altre descens

A L'EXPECTATIVA

El Girona s'ha interessat per Juncà i Cifuentes, que tenen lligam amb l'Elx
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)