2a divisió FEF

JOSEP MIR

PRESIDENT DE LA POBLA DE MAFUMET

“Encara païm l'ascens, és un canvi radical”

El president de la Pobla afronta el salt a segona B amb la prioritat de la salvació

“Em preocupa cobrir el pressupost, s'ha de mullar tothom”

La Pobla de Mafumet viu en un núvol i el seu president, Josep Mir, també. El màxim dirigent de l'entitat grana, filial del Nàstic, encara s'està conscienciant del que ha fet el seu club, que la temporada que ve jugarà per primer cop a la història a segona divisió B. El dirigent afronta la nova realitat entre la felicitat, la prudència i també la preocupació, perquè no vol que al projecte li faltin recursos.

Fa més de dues setmanes que van pujar. Així en fred, com valora el que van aconseguir?
Ha estat una gesta impressionant i impensable, mai ens havíem arribat a plantejar pujar a segona B. A més, tot ha estat rodó, perquè el Nàstic també ha ascendit. Encara estem paint la fita i costarà acabar de fer-ho, perquè el salt de categoria suposa un canvi radical en el club.
S'haurà de professionalitzar encara més la Pobla, oi?
Sí. A tercera divisió fèiem les coses com cal, però no deixàvem de ser un grup d'aficionats. Ara ja no podem ser amateurs i, en aquest aspecte, el Nàstic ens ha de donar un cop de mà molt fort.
Pel que fa a recursos, sobretot esportius, ser filial del Nàstic els ha de facilitar les coses...
Fa molts anys que el Nàstic ens ajuda i ara ho haurà de fer amb jugadors d'encara més categoria, ja que hi ha d'haver un mínim de professionals. En aquest aspecte tenim la fortuna de disposar d'un gran coneixedor del mercat com l'Emilio Viqueira, que ens portarà futbolistes de qualitat.
Parla d'Emilio Viqueira. Com valora la seva tasca i la de Promoesport els últims anys?
Ha estat totalment positiva, les dues parts ens han aportat moltes coses. S'ha de valorar sobretot la feina de l'Emilio Viqueira, que ho dóna tot a la Pobla i sempre és aquí. Això, per algú que s'encarrega també d'un primer equip, té molt de mèrit. La labor de seguiment que fa és bestial.
Va ser ell qui va portar Martín Posse. Era una aposta arriscada després de l'etapa a l'Hospitalet, però ha rutllat, oi?
Sí, Posse està molt emocionat, perquè després d'un any magre aquí ha tingut una experiència totalment positiva. Disposem d'un entrenador de categoria, que sap bé el que fa i que treballa molt.
El ‘mister' inicia repte a segona B. Quin ha de ser l'objectiu?
Mantenir-nos-hi. Ja n'hi hauria prou. Més a llarg termini la missió és consolidar-nos, que seria ideal per al Nàstic, ja que podria promocionar més jugadors del filial.
Parlant de promocionar jugadors, el preocupa que a segona B pugin menys juvenils a la Pobla, o és un peatge que cal pagar?
Jo mantinc la posició que ha de ser possible continuar disposant de jugadors del juvenil, però és cert que ara serà més complicat, perquè el futbolista haurà de tenir més categoria. En tot cas, s'està treballant perquè la Pobla, el Nàstic i el juvenil tinguem els mateixos mètodes de treball, i això ha de facilitar i fer possible el salt dels més joves.
La segona B és una categoria més cara. Caldrà més pressupost, oi?
Sí, al final gairebé l'haurem de doblar. Necessitarem que es mulli tothom: la Pobla, el Nàstic, Promoesport...
Està tranquil? Creu que podrà cobrir el pressupost necessari?
Doncs no. Estic molt preocupat, perquè una de les coses que m'han fet estar sempre capficat és quadrar els números perquè tothom cobri a final de mes. Ara per ara, això em té preocupat.
Toca fer esforços, oi?
Sí, i la meva idea és fer un pressupost per a dos anys. Enguany potser toca gastar una part dels recursos del curs que ve pensant a afermar el projecte.
On es troba el nou projecte ara mateix?
Ho porta tot l'Emilio Viqueira, ara mateix n'estic una mica al marge perquè confio molt en la seva feina i en el suport del Nàstic i els seus professionals, que és molt important per a la Pobla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)