1a divisió

L'Audiencia Nacional ratifica el descens de l'Elx

Primera divisió. La magistrada acorda alçar les mesures cautelars a l'Elx i manté l'Eibar a primera

L'Elx va patir ahir un nou revés i gairebé definitiu en les aspiracions de mantenir-se a primera divisió la temporada vinent. Després de recórrer el descens administratiu decretat per la LFP i ratificat pel Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), la jutgessa del jutjat central contenciós administratiu de l'Audiencia Nacional de Madrid Eva María Alfageme va acordar alçar les mesures cautelars adoptades a favor del conjunt il·licità. D'aquesta manera, la resolució de la magistrada ratifica així el descens administratiu de l'Elx per impagaments amb Hisenda i manté l'Eibar a primera, ocupant la plaça vacant deixada pels il·licitans.

Després de la vista celebrada ahir, la magistrada va afirmar que un cop examinada la causa “no concorren circumstàncies que justifiquin el manteniment de la mesura de suspensió”. Una decisió que la jutgessa considera que “no necessàriament ha de portar a situacions dramàtiques i irreversibles”. “Veiem com cada temporada alguns clubs descendeixen i altres ascendeixen i això no implica la seva desaparició”, va explicar.

L'Elx disposa ara d'un termini de quinze dies per tal de recórrer en apel·lació davant la sala del contenciós administratiu de l'Audiencia Nacional. Aquest no és l'únic moviment que podria dur a terme l'entitat presidida per Juan Anguix per aconseguir la mesura cautelar, atès que també podria optar per la via del jutjat mercantil. No obstant això, el darrer precedent d'aquest tribunal no és bo per als interessos de l'Elx, ja que el curs passat, aquest mateix organisme va tombar les possibilitats del Real Múrcia i va deixar a les mans de la LFP la decisió sobre el descens administratiu dels murcians.

Un cop coneguda la resolució de la magistrada, el consell d'administració de l'Elx va qualificar la decisió de la jutgessa d'“acte d'absoluta desproporcionalitat”. En un comunicat, el club il·licità va informar que “procedirà a exercitar tantes accions com li siguin concedides legalment per defensar els seus interessos”.

“Satisfacció” a Ipurua

Per la seva part, l'Eibar va expressar la seva “satisfacció pel compliment de la normativa de la LFP”, un fet que suposa “una mostra de normalitat institucional”. Tanmateix, el conjunt basc va expressar en un comunicat la seva “solidaritat amb els estaments de l'Elx CF, especialment amb la seva afició, jugadors i treballadors, perquè estan patint de forma traumàtica les conseqüències dels greus incompliments i les irregularitats comeses pel seu equip directiu en els últims anys”.

SATISFACCIÓ

L'Eibar valora la decisió i celebra el “compliment de la normativa institucional”
L'Elx creu que “la resolució és desproporcionada” i anuncia noves accions

Equipaments reivindicatius

El 8 de juliol, l'Elx va presentar els nous equipaments de cara a la temporada vinent. Dissenyada per Kelme, la segona indumentària lluirà els colors de la bandera d'Espanya com a “agraïment al suport rebut des de tot el país per l'actual situació administrativa”. Respecte a la tercera samarreta, diversos mitjans d'Elx assenyalen que podria ser negre en senyal de dol pel descens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)