2a divisió A

L'Elx té dos dies per pagar i mantenir-se

2a divisió A. Demà a la mitjanit s'acaba el termini perquè l'Elx faci front al deute de 7,2 milions d'euros. Ahir, el president va dimitir

Demà, 31 de juliol, a la mitjanit, s'acaba el termini perquè l'Elx pugui pagar el deute de 7,2 milions d'euros que té amb els jugadors i evitar el descens administratiu a segona divisió B. El president, Juan Anguix, va presentar ahir al vespre la dimissió, posant encara més incertesa al voltant del club il·licità. A menys de 48 hores perquè es resolgui el seu futur, l'Elx necessita trobar una via per poder assumir el deute. Tot i la important venda de Jonathas i els acords a què el club il·licità ha aconseguit arribar amb alguns jugadors a canvi de concedir-los la carta de llibertat, l'Elx ha de reunir encara prop de sis milions d'euros per pagar el deute als jugadors i conservar la plaça a segona A.

En les últimes hores, el president i altres responsables del club han mantingut reunions amb l'Ajuntament de la ciutat i empresaris inversors per intentar arribar a un acord que permeti al club mantenir la plaça en la categoria de plata, única via que es manté oberta.

En cas que la LFP acabés confirmant el descens de l'Elx l'1 d'agost, quedaria una vacant a segona A que podria ocupar el club de segona B que decidís assumir el deute dels il·licitans. La plaça es posaria a disposició dels clubs per ordre de classificació de la temporada passada, i amb preferència pels equips que van baixar de segona A. És a dir, el primer equip que tindria l'opció d'ocupar el lloc a segona A seria el Racing, seguit del Recre, el Sabadell i el Barça B. Si cap d'aquests equips assumís el deute, el Cadis i l'Huracán, que van quedar a les portes de l'ascens, serien els següents.

Una lliga amb només 21 equips?

Tenint en compte que 7,2 milions d'euros és una quantitat econòmica fora de l'abast de la majoria d'equips de segona B, si s'acabés confirmant el descens de l'Elx es podria donar el cas que cap dels equips que aspiressin a ocupar la seva vacant decidís assumir el deute dels il·licitans. Si no hi hagués cap equip disposat a fer-hi front, caldria veure què decidiria la LFP, però l'opció d'una lliga de només 21 equips tornaria a estar sobre la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)