2a divisió FEF

Els deures d'última hora

2a divisió B. Quan falten cinc dies perquè comenci la competició regular i deu perquè es tanqui el mercat, els equips catalans encara tenen feina per fer quant a la planificació de les plantilles

Tot i que el mercat no es tancarà fins al 31 d'agost, en la setmana prèvia al començament de la lliga, els conjunts de segona B haurien de tenir ja les plantilles gairebé tancades..., i, tret d'alguna excepció, la cosa no és així.

Qui ha fet ja els deures i ja té l'equip definit és el Sabadell, que en el seu retorn a segona B ha hagut de fer la plantilla completament nova amb jugadors provinents, sobretot, de la categoria de bronze i del seu filial. El Reus també està en una situació similar, tot i que, a diferència dels arlequinats, al Baix Camp han hagut de fer molt pocs fitxatges perquè confien en la plantilla que l'any passat va jugar la promoció. El Lleida, per la seva banda, està en espera de si finalment el cos tècnic decideix quedar-se l'exjugador del Cornellà Arnau Tobella, a prova aquests dies amb l'entitat de la terra ferma, per tancar la plantilla. Igual que l'Olot, que llevat que surti un jugador jove i de perfil baix per jugar a dalt, ho té ja tot fet.

D'altra banda, hi ha una sèrie de conjunts que necessiten reforçar un seguit de posicions concretes per tancar el planter. El Cornellà, per exemple, que ara per ara té 19 jugadors amb fitxa, necessita segons el seu tècnic “un jugador per línia” per completar l'equip. Igual que el Badalona, on Manolo Márquez va declarar al web oficial del club després del darrer amistós contra el Peralada que calia fitxar “un davanter, un extrem i un mig centre”. El cas del davanter és el més urgent, i més veient la falta de gol que ha tingut el conjunt badaloní aquesta pretemporada. Amb només Xavi Civil, provinent de tercera, i el joveníssim argentí Ponzio, els escapulats necessiten incorporar un punta bregat en la categoria. Un davanter centre és també el que necessiten a l'Hospitalet, a banda d'un lateral dret. El problema dels riberencs durant aquesta pretemporada és que han tingut moltes lesions –Marc Vales, Lucas del Campos o l'última de Boris Garós–, que han fet canviar els plans del tècnic Martí Cifuentes sobre la marxa. El que és clar des del principi és que el club necessita un punta per acompanyar Boris Garrós i Ivan Ruibal, que puja enguany del juvenil. Els jugadors a prova durant la pretemporada no han reeixit i ara, després de la lesió de Boris, és més necessari que mai. Cifuentes, però, diu que no es precipitaran i esgotaran totes les opcions fins al 31 d'agost.

Els filials

El cas del Barça B, l'Espanyol B i la Pobla de Mafumet és el més complicat de tots. El filial blanc-i-blau és el que sembla que té la situació més clara de tots tres, però depèn encara de saber què decideix Sergio González sobre Mamadou i si finalment se li fa fitxa del primer equip o del B. S'està buscant una sortida a Alfredo Vega i, en principi, els jugadors en edat juvenil que vagin apareixent en el filial ho faran amb fitxa del juvenil A.

El Barça B i la Pobla, que han fet la major part de la pretemporada amb una trentena de futbolistes, són els que més feina tenen per fer, sobretot en l'apartat de baixes. I és que cal recordar que a segona B només es poden inscriure 22 fitxes. Ambdós equips han anat alleugerint la plantilla al llarg de les últimes setmanes, però encara els queda feina per fer. El Barça B, que no pot fitxar per la sanció, però amb molts jugadors que pugen del juvenil i poques sortides, encara haurà de donar alguna baixa més, tenint en compte, a més, que al gener podrà inscriure Jokin, porter fitxat de l'Osasuna. A la Pobla, el club diu que no es pot descartar res, fins i tot alguna incorporació, però Martín Posse hauria de decidir aquesta setmana la continuïtat o no d'alguns jugadors.

UN PUNTA

L'Hospitalet i el Badalona necessiten amb urgència un davanter centre

DEURES FETS

El Sabadell i el Reus tenen la plantilla tancada; l'Olot i el Lleida, gairebé

SOBRA GENT

La Pobla i el Barça B han de donar algunes baixes per deixar l'equip amb 22 fitxes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)