2a divisió FEF

El Reus, un altre cop contra el filial del seu gran rival

2a divisió B. L'equip roig-i-negre, després de tres temporades al mateix nivell que el Nàstic, es tornarà a topar amb la Pobla, al camp del qual obrirà dissabte la competició en el grup tercer

El partit que obrirà dissabte a la tarda la competició en el grup tercer de segona B tindrà un al·licient especial, ja que enfrontarà el Reus contra la Pobla de Mafumet, filial del seu gran rival històric. Després d'estar molt de temps per sota del Nàstic, el Reus va aconseguir en la temporada 2012/13 situar-se al mateix nivell que l'equip grana, que llavors va baixar a segona B. Durant tres temporades, els dos estadis van ser l'escenari de derbis calents i intensos, gairebé sempre decantats a favor del Nàstic. El curs passat, quan els dos equips lluitaven pel mateix objectiu –la disputa de la fase d'ascens–, el Nàstic va aconseguir pujar a segona A i el Reus va quedar a les portes d'aconseguir-ho. Paral·lelament, la Pobla de Mafumet, filial del Nàstic, va aconseguir pujar per primer cop a segona B. Així, el Reus torna a veure el seu rival territorial un esglaó per sobre i, a més, haurà d'enfrontar-se al seu filial, amb el qual va coincidir uns anys a tercera.

Dos dies abans del duel que els enfrontarà dissabte, els capitans dels dos equips es van trobar a la gespa del municipal de la Pobla de Mafumet. Ambdós capitans van coincidir a definir aquest enfrontament “com un partit especial” a causa de la proximitat entre ambdues entitats i de les ganes que tenen tots dos conjunts de començar la competició oficial. Per la seva banda, Denis Coch, capità del filial grana, va deixar clar que l'objectiu principal de la Pobla, debutant en la categoria, és aconseguir la permanència: “L'objectiu és sumar els 45 punts que ens donarien la permanència i estaria molt bé aconseguir els tres primers en el duel contra el Reus.” En el cantó oposat, Delgado es va mostrar il·lusionat per repetir la promoció, i dóna la recepta que caldrà seguir: “Ser regulars en la lliga i estar molt bé els últims tres mesos.”

LES FRASES

L'objectiu és sumar els 45 punts; estaria molt bé aconseguir els tres primers contra el Reus
Denis Coch
cAPITÀ DE LA POBLA DE MAFUMET
Volem tornar a repetir la promoció i això implica ser regulars i estar bé els últims tres mesos
Jaume Delgado
cAPITÀ DEL REUS

El Reus, millor contra la Pobla que contra el Nàstic

El Reus i la Pobla de Mafumet van coincidir quatre temporades a tercera, entre el curs 2007/08 i el 2010/11. Malgrat que l'equip roig-i-negre era un dels aspirants a l'ascens i que el filial grana era un nouvingut en la categoria, la Pobla no ho va posar mai fàcil al Reus. Dels vuit partits de lliga disputats aquells anys, el Reus en va guanyar tres –només un com a visitant, el curs 2009/10 (0-1)– i la Pobla tres més, dos com a local i un com a visitant. Més tard, a segona B, el Nàstic es va mostrar superior al Reus. Dels sis derbis entre la temporada 2012/13 i la 2014/15, el Nàstic en va guanyar cinc, mentre que l'altre va ser un empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)