2a divisió FEF

La intenció és el que compta

L'empat, al final. Un gol d'Emana en el minut 84 salva un punt per a la Pobla de Mafumet, que sempre va portar la iniciativa contra un Espanyol B molt conservador després del 0-1 (26')

A la Pobla de Mafumet, ancorada a la zona baixa, li servirà de poc que li diguin que la intenció és el que compta, però la imatge oferta ahir contra l'Espanyol B és la d'un equip que proposa, que porta la iniciativa, que no decau quan rep un gol i que no es veu afectat pels condicionants externs, com la intensa boira que va disminuir la visibilitat en la segona meitat. La intenció i la insistència li van servir per salvar un punt gràcies al gol de Stephane Emana en el minut 84, quan l'Espanyol B començava a palpar una victòria fonamentada en el gol de Dalmau en un córner –una de les poques accions ofensives (26')– i en l'ordre defensiu. El filial blanc-i-blau ho va fiar tot a conservar el 0-1, i al final no li va sortir bé. La Pobla, amb major dinamisme, va imposar el seu futbol des del principi. El seu joc directe es construeix a partir de parets, de les bandes i de la referència ofensiva d'Emana, i així va trobar alguna possibilitat de gol, sobretot una acció de Toni Vela (2') i un xut alt de Calavera després d'una bona acció de Kike Tortosa i Víctor García (16'). L'Espanyol B esperava el seu moment, i no va trigar a trobar-lo. Va ser en un córner que Dalmau va rematar de cap amb molta comoditat (26'). Després del gol, l'Espanyol B va ajuntar les línies, cosa que va incomodar la circulació dels locals, que abans del descans van inquietar Andrés amb un xut dur de Víctor García (40'). Amb l'espessiment de la boira en la segona part, l'Espanyol B va preferir no arriscar i es va centrar a defensar, de manera que a la Pobla no li era fàcil trobar la manera de penetrar la rereguarda blanc-i-blava. Ja cap al final, va avisar per la dreta, amb una mitja volta d'Emana (80') i una centrada de Calavera (81'), i va trobar l'efectivitat per l'esquerra, en una assistència de Víctor empesa al fons de la xarxa per Emana (84'). Abans d'acabar, hi va haver temps per a una errada a l'àrea local que quasi aprofita Borjita i per a un xut massa creuat del grana Nacho.

P. MAFUMET 1 ESPANYOL B 1

LA POBLA DE MAFUMET: Varo, Calavera, Denis, Joaqui, Víctor García, Vadillo (Gabi, 69'), Alfons Serra, Kike Tortosa (Cristian Herrera, 72'), Álvaro, Toni Vela (Nacho, 54') i Emana. ESPANYOL B: Andrés, Marc Navarro, Lluís, Antonio Cristian, Aarón, Roca, Álex Serrano (Borja, 75'), Carles Sòria (Robert, 65'), Rufo, Pibe (Borjita, 87') i Dalmau. GOLS: 0-1 (26') Dalmau. 1-1 (84') Emana. ÀRBITRE: Álvarez Fernández. T.G.: als locals Joaqui, Alfons Serra, Kike Tortosa, Nacho i Calavera. PÚBLIC: uns 500 espectadors.

Hem fet mèrits per guanyar clarament. Amb ells tancats era difícil entrar, però hem trobat forats