2a divisió FEF

Els fonaments del líder

2a divisió B. El Reus basa el primer lloc en el rendiment a casa, on només ha cedit un empat i dos gols. El curs passat ja va ser el punt fort i ara confia a no trobar a faltar, com llavors, els punts a fora

El Reus és el millor equip del grup tercer de segona B després de tretze jornades. Comanda la classificació amb 28 punts, una sola derrota i un gran rendiment al seu terreny de joc, on només ha cedit un empat –sense gols contra el Vila-real B, segon classificat amb un punt menys– i on només ha rebut dos gols, que no han servit als rivals per puntuar. La fortalesa com a local ja va ser el principal punt fort la temporada passada de l'equip de Natxo González, que fa onze mesos que no cau derrotat davant la seva afició. L'anterior derrota a casa va ser el 7 de desembre de l'any passat contra el València Mestalla (0-1), que en aquell moment li va fer perdre el lideratge que tenia des de feia algunes jornades i que ja no recuperaria. A partir d'aquí, el Reus no va trobar mai una bona línia de resultats a fora, però el bon rendiment a casa és el que li va permetre disputar la fase d'ascens com a tercer classificat. En la primera eliminatòria, contra el Racing de Ferrol, va pagar els problemes a domicili (1-0) i, aquella vegada, el seu estadi no va ser un talismà prou poderós (1-1).

El Reus espera que l'experiència de la temporada passada, la primera en què va disputar una fase d'ascens a segona A, li serveixi d'aprenentatge per millorar el rendiment en l'actual, i per això sap que aconseguir més punts a fora és clau per assegurar-se una bona posició en la classificació final. El tècnic, Natxo González, afirma sempre que el seu equip no afronta els partits de manera diferent a casa o a camp contrari, i que sovint els condicionants mentals o externs hi tenen més a veure. Més fort com a conjunt, la confiança de l'equip roig-i-negre ha crescut respecte a la temporada passada i per això afronta de manera diferent els duels a fora. En paral·lel als bons números a casa, el Reus està obtenint millors resultats a fora que en la temporada passada, i sobresurten les victòries de prestigi obtingudes al camp de l'Hèrcules (1-2) i del Lleida (0-3). A Reus són conscients de la importància d'acabar la lliga en la primera posició pel que fa a les possibilitats de pujar a segona A i, per aconseguir-ho, saben que és imprescindible millorar l'equilibri entre els punts de casa i els de fora. Diumenge el Reus té una prova de foc per demostrar la seva fortalesa com a visitant ja que jugarà al camp del sisè classificat, l'Atlètic Balears.

MILLORA DE VISITANT

Els triomfs de prestigi a Alacant i Lleida reforcen la confiança del Reus a fora

LA DADA

11
mesos
fa que el Reus no perd a casa, durant els quals a camp contrari ha perdut 10 partits.

El davanter Fran Carbia, renovat

El Reus va anunciar ahir la renovació del davanter Fran Carbia, en principi fins al juny del 2017, tot i que no serà fins demà que el club roig-i-negre en donarà més detalls. Carbia, de 23 anys, va arribar l'estiu del 2013 al Reus després de tres fructíferes temporades a la Pobla de Mafumet. En la primera campanya de roig-i-negre, amb Emili Vicente, el davanter tarragoní va tenir poca continuïtat (217 minuts en total), però el curs passat, ja amb Natxo González, va tenir un paper més destacat (30 partits i 5 gols). Aquest curs ha jugat nou partits, sis dels quals de titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)