Girona

Machín ja té l'home d'àrea

El Girona va per feina i reforça la davantera amb el serbi Dejan Lekic, un jugador amb experiència a primera i segona A

L'exjugador de l'Osasuna i l'Sporting, de 30 anys, fa 1m93 d'alçada i té les condicions físiques que demanava l'entrenador

En plena junta general d'accionistes, i més concretament en el torn de precs i preguntes, el president del Girona, Delfí Geli, va anunciar una contractació que farà feliç Pablo Machín. El tècnic tenia ganes de reforçar la línia ofensiva de l'equip amb un perfil físic, amb cos i capacitat de rematada, i la direcció esportiva no ha esperat ni a l'obertura del mercat d'hivern per satisfer la petició de l'entrenador. El club s'ha entès amb l'exjugador de l'Sporting i l'Osasuna Dejan Lekic, que la setmana que ve ha de superar les proves mèdiques abans de firmar un contracte que el lligarà a Montilivi per la resta de temporada i per tota una altra, fins al juny del 2017.

Lekic, que a final de temporada farà 31 anys, arribarà a Girona des de l'Índia, el lloc que va triar després d'una temporada molt discreta a l'Eibar. El conjunt basc se'l va endur per a l'estrena a primera divisió, però el rendiment no va ser l'esperat. De fet, Lekic no va marcar cap gol en els 354 minuts que va acumular en 18 partits diferents. I el novembre passat va decidir anar-se'n a l'Atlético Kolkata indi, on hi ha jugadors com ara Javi Lara, Gavilán, Valdo, Calatayud o Hélder Postiga. Amb el club indi havia marcat dos gols en sis partits. No haurà trigat ni dos mesos, però, a tornar a la lliga espanyola. “En principi semblava que no sortiria d'allà, però finalment ha estat possible”, va apuntar el president del Girona, Delfí Geli. “És una oportunitat que s'ha presentat. És un jugador que volien molts altres equips, fins i tot de la part alta, i hem tingut l'encert de moure'ns amb rapidesa”, va afegir-hi Geli.

Lekic havia fitxat per l'Eibar després d'oferir un rendiment molt bo en la seva única experiència a segona divisió A. Va ser a l'Sporting de Gijón, en què va formar un tàndem molt destacat amb el també serbi Stefan Scepovic. Aquest últim va ser el pitxitxi de l'equip amb 23 gols (dos menys que Borja Viguera, màxim golejador de la categoria), però Lekic el va acompanyar bé i va tancar amb 12 dianes el curs, en què l'equip asturià va accedir a les eliminatòries d'ascens a primera.

La primera experiència de Lekic a la lliga espanyola va ser a primera amb l'Osasuna. Al club navarrès, que el va fitxar de l'Estrella Roja, s'hi va estar dues temporades, en què va acumular 45 partits i sis gols. L'actuació més destacada amb el conjunt navarrès va ser en un partit contra el Barça, del febrer del 2012, en què va ser decisiu amb dues dianes per derrotar els blaugrana (3-2). Entre l'Osasuna i l'Sporting, el serbi també havia passat pel futbol turc.

Alçada i referència

El fitxatge de Lekic permetrà al Girona tenir un perfil de davanter que Machín trobava a faltar, perquè ni Jaime Mata, ni Rubén Sobrino, ni Jairo Morillas –encara menys, òbviament, Felipe Sanchón ni Borja García, jugadors petits que en les últimes jornades s'han habituat a jugar a la mitja punta– destaquen per ser homes específics de referència, amb preeminència del joc físic, d'esquena i molta capacitat aèria. De fet, Machín ja havia citat diverses vegades el juvenil Joel Arimany, que fins i tot va arribar a debutar en la lliga.

Lekic arriba a Montilivi lliure, després d'haver rescindit el contracte amb l'Atlético Kolkata. Dilluns s'ha de sotmetre a les proves físiques, però, com és natural, no estarà a punt per al partit del vespre contra el Valladolid.

EL CONTRACTE

El davanter, que se n'havia anat a l'Índia, firmarà un lligam d'una temporada i mitja

EL SEU SOSTRE

Fa dos cursos, en la seva única experiència a 2a A, va fer 12 gols amb l'Sporting

EL PASSAT RECENT

Va tenir poc pes a 1a amb l'Eibar, sense marcar, abans de marxar al Kolkata indi

EL PRESIDENT

La idea, des del primer dia, és estar en una situació tranquil·la, i no ho és del tot. Hi ha equip i qualitat per ser-hi
Delfí Geli
Ens ha d'ajudar a ser més perillosos i tenir més gol. I a augmentar la competència. Entre tots confiem anar guanyant partits
Creiem que és un jugador una mica diferent del que tenim. Aguanta bé la pilota, fixa els centrals, té rematada i referència a dalt
Dejan Lekic
Kraljevo (Sèrbia), 07-06-85 (30 anys) Davanter
Alçada:
1,93 m
Pes:
88 kg
FORMACIÓ
Sloga Kraljevo i Popovici
TRAJECTÒRIA
03/05
Popovici (Sèrbia)
3 p. 17 g.
05/07
Metalac (Sèrbia)
44 p. 22g.
07/09
Zemun (Sèrbia)
64 p. 34 g.
09/10
Estrella Roja
27 p. 2 g.
10/12
Osasuna (1a div.)
45 p 6 g.
12/13
Gençlerbirlici
21 p. 3 g.
13/14
Sporting Gijón (2a A)
36p. 12 g
14/15
Eibar (1a divisió)
18 p.
15
At. Kolkata (1a India)
6 p. 2 g.
16
Girona (2a A)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)