2a divisió A

Retocs per mantenir un nivell inesperat

Nàstic. El club grana ha aprofitat el mercat d'hivern per apuntalar l'equip perquè continuï entre els millors

El Nàstic ha aprofitat el mercat d'hivern per retocar la plantilla amb l'objectiu que mantingui el nivell per continuar lluitant entre els millors, sobretot ara que ja es parla de la fase d'ascens a primera com a objectiu. Durant el mes de gener, l'equip tarragoní ha fet cinc incorporacions i ha donat sis baixes, de manera que la plantilla queda amb 24 futbolistes, amb la possibilitat de comptar, sempre que sigui necessari, amb alguns jugadors del filial.

El rendiment sorprenent de l'equip, al qual el pas de les jornades no el treu de la zona alta –és sisè, a tres punts de les places d'ascens directe–, podia fer pensar que el Nàstic utilitzaria poc el mercat d'hivern. Però el fet de tenir dins del club l'agència de representació de futbolistes Promoesport, atenta als moviments del mercat i amb molts futbolistes vinculats; la marxa inesperada de Rocha a la lliga americana, i les lesions dels dos davanters centre han provocat més incorporacions de les esperades. Les lesions al desembre d'Àlex López i Marcos, que no haurien de trigar a tornar a l'equip, sobretot el segon, van precipitar la recerca d'un punta, que probablement s'hauria fet igualment per millorar els recursos ofensius de l'equip. L'escollit va ser Aníbal Zurdo, amb experiència a la categoria amb el Guadalajara i el Sabadell. L'altre maldecap principal del Nàstic el mes passat va ser la marxa d'un dels intocables de Vicente Moreno, David Rocha, al Houston Dynamo, resolta amb l'obtenció de la cessió del mig centre del Celta Lévy Madinda, que ja és titular. L'arribada de Giorgi Aburjania ha permès apuntalar encara més el mig del camp, i la de Juan Muñiz, la banda esquerra. El cinquè fitxatge és el porter Fabrice Ondoa, amb fitxa del filial –va debutar-hi només arribar–, però que ara és el segon porter del Nàstic després de la marxa de Tomeu Nadal. A més del mallorquí, el Nàstic ha donat la baixa a Gal Arel i ha cedit Fali, Xisco Hernández i Mousa perquè disposin dels minuts que no tenien al Nàstic.

Segurament, les carències de la plantilla són al darrere, sobretot als laterals –després del càstig a Calavera només n'hi ha dos de purs, el dretà Valentín i l'esquerrà Mossa–, però la polivalència de jugadors com ara Xavi Molina, Xisco Campos, Manolo Martínez i Ferran Giner resol aquest dèficit.

ALGUN FORAT

La polivalència dels jugadors defensius tapa alguna mancança, com ara als laterals

RESERVA DE REINA

Ondoa va debutar amb el filial, però l'adéu de Tomeu el deixa com a segon porter
La sortida de Rocha no va ser desitjada, però el relleu, Madinda, ja és titular

Les alternatives del filial i el càstig a Calavera

El fet de tenir el filial, la Pobla de Mafumet, només un esglaó per sota permet al Nàstic disposar dels seus futbolistes en cas de necessitat. En les últimes setmanes ha estat, sobretot, el cas de Stephane Emana, que ha aprofitat l'oportunitat que li han donat les lesions d'Àlex López i Marcos i l'arribada d'Aníbal Zurdo i la seva lenta posada a punt –encara no ha debutat– per disposar de minuts i marcar dos gols. Tot i això, se suposa que, quan Àlex López i Marcos es vagin recuperant i Aníbal estigui en plena forma, Stephane Emana tornarà al filial. A la Pobla també hi ha dos futbolistes, el mig Carlos García i el lateral dret Cristian Márquez, fitxats pel Nàstic i que poden ser alternatives per al primer equip, igual que Alberto Varo, tercer porter. Entrenant-se amb el filial també hi ha Jordi Calavera, castigat per la negativa a renovar malgrat haver donat, segons el club grana, la seva paraula. El més probable és que no torni a jugar i que a l'estiu marxi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)