3a divisió FEF

Com a Catalunya, enlloc

El protagonista de la jornada. Manuel Raíllo, màxim golejador del Gavà, va seguir els consells del seu germà, l'espanyolista Antonio, per jugar al territori català, on, segons diu, hi ha més oportunitats

La concentració de vistaires, representants i equips van ser les raons que va donar Antonio Raíllo, futbolista de l'Espanyol cedit a la Ponferradina, al seu germà Manuel. La temporada passada, el davanter li va fer cas i va fer les maletes per deixar la seva Còrdova natal i marxar al Martinenc, on va durar dotze partits. Després de 14 gols a la primera territorial andalusa, ho va tornar a intentar i l'estiu passat va fitxar pel Gavà, on és la referència de l'equip.

“Ara m'ha deixat sol perquè ha marxat a la Ponferradina, però qui té la culpa que jo jugui aquí és seva”, explica Manuel Raíllo, autor d'onze gols amb el Gavà: “Ell va insistir perquè vingués aquí, perquè diu que tot és més favorable per ascendir i guanyar categories.” L'objectiu de Raíllo, 25 anys, potser ja no és ser professional, però continua gaudint del futbol de valent: “Al Martinenc no vaig tenir un bon any, em vaig lesionar i, entre una cosa i una altra, no tenia continuïtat.” 14 gols després amb l'Atlético Espeleño del seu cor, ha tornat a Catalunya amb un equip, el Gavà, que li ha donat tota la confiança del món i, fins i tot, el braçal de capità: “Estan comptant molt amb mi, tinc galons, i això és important per a un jugador”, reconeix: “Hem recuperat les sensacions i tornem a anar cap amunt.” El Gavà ha guanyat els quatre últims partits i és cinquè empatat amb el quart.

Prometedor

Quan va sortir de divisió d'honor juvenil, un representant el va convèncer per provar a l'estranger. “A Suïssa feia molt fred, em va costar adaptar-m'hi, però ho vaig fer i estava molt content”, explica Raíllo, que va jugar amb el segon equip del Nyon i el Lausana: “Però quan estava en el meu millor moment, entrenant-me amb el primer equip del Lausana, que jugava l'Europa League, em vaig trencar un turmell i vaig haver de tornar.” Però la lesió no li va truncar la fam per continuar jugant, cosa que es manté intacte: “Em vaig lesionar una espatlla contra el Masnou i en tinc per a dues setmanes, però el proper partit el penso jugar.”

Maniega, president de l'entitat quatre anys més

Manuel Maniega continuarà sent el president del Gavà els propers quatre anys. El fins ara màxim mandatari va ser l'única candidatura presentada tal com diuen els estatuts, renovarà el seu mandat.

Maniega, que en l'última assemblea de socis va dir que la supervivència del club depenia de l'ascens a segona B, continuarà al capdavant d'una entitat especialment castigada pels deutes arrossegats en l'última etapa del club a segona B. “Si no hi ha suport públic pel que fa a les institucions, és molt difícil mantenir-se a tercera”, va dir el president a Ràdio Gavà, tot cercant finançament privat d'empreses vinculades al futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)