Girona

La competitivitat no es negocia

El Girona va encaixar a Almeria la novena derrota del curs, però en tots els partits ha arribat al final amb possibilitats de puntuar

Ha estat el factor comú en les cinc ensopegades a fora

“Demano que siguem sempre un equip competitiu”, sol repetir Pablo Machín en la prèvia de cada partit. De moment, el tècnic no es pot queixar perquè aquesta exigència, innegociable, s'està aplicant partit rere partit. Fins i tot, en totes les derrotes. Després de 29 jornades, no hi ha hagut un sol dia en què l'equip hagi abaixat els braços o arribat al tram final sense possibilitats de puntuar. A Almeria va persistir fins al final malgrat que ja es veia que ni jugant tres dies seguits marcaria un gol. “Moltes vegades es guanya fent menys del que hem fet aquí”, va admetre el tècnic del Girona després de l'1-0 al Jocs del Mediterrani. Aquest resultat ha estat el denominador comú de les cinc derrotes del Girona lluny de Montilivi. Totes per la mínima. A Tarragona, Miranda, Vitòria i Alcorcón. I en totes, amb l'afició local demanant l'hora. I en les quatre derrotes a l'estadi, exactament el mateix: totes per un sol gol, cosa que ha mantingut els gironins a dins del partit fins al xiulet final.

De fet, per trobar una derrota del Girona per més d'un gol cal remuntar-se a la maleïda eliminatòria d'ascens contra el Saragossa (1-4). Dels 86 partits que ha dirigit Machín en l'equip de Montilivi, només un 25% han acabat amb derrota. I d'aquests 22 partits perduts, 17 han estat derrotes per un sol gol de diferència.

Això sí, el Girona ja no podrà arribar als números de la passada temporada. Guanyant els 13 partits que queden, l'equip s'enfilaria fins als 79 punts (el curs passat, 82). I ja ha perdut més partits (9) que en tota la passada lliga regular (8).

AMB MACHÍN

Dels 86 partits que ha dirigit, n'ha perdut 22, dels quals 17 per un gol de diferència

COMPARATIVA

El Girona ja ha perdut tants partits aquesta temporada com el curs passat (9)
Curs 2015/16
A fora
5 derrotes
Nàstic - Girona
1-0 Mirandés - Girona
1-0 Alavés - Girona
1-0 Alcorcón - Girona
1-0 Almeria - Girona
1-0
A casa
4 derrotes
Girona - Numància
2-3 Girona - Lugo
0-1 Girona - Còrdova
1-2 Girona - Elx
0-1
El curs passat
A casa
4 derrotes
Girona - Betis
1-3
Girona - Las Palmas
1-2
Girona - Barça B
0-1
Girona - Saragossa
1-4 (*) (*) Partit de ‘play-off' d'ascens a 1a
A fora
5 derrotes
Betis - Girona
2-1
Las Palmas - Girona
2-0
Saragossa - Girona
2-1
Valladolid - Girona
2-1
Ponferradina - Girona
3-0
Curs 2012/13
A casa
1 derrota
Girona - Múrcia
0-1
A fora
3 derrotes
Sporting - Girona
3-1 Barça B - Girona
2-1 Recreativo - Girona
1-0

El Girona perd tres llocs i té el sisè a cinc punts

Si el passat cap de setmana va ser rodó per al Girona, aquest ha estat l'altra cara de la moneda. La falta d'efectivitat a Almeria va passar factura en forma de derrota i, per adobar-ho, la majoria de resultats no van acompanyar. El sisè classificat, que abans de la jornada estava a tres punts, s'ha distanciat a cinc (el Saragossa, que ha desbancat el Nàstic de la zona de play-off, és ara la referència), i el proper rival que visitarà Montilivi és el líder Leganés, l'únic equip que, per joc, ha passat per damunt els gironins, tot i que el resultat que els de Machín van obtenir a Butarque pugui fer pensar el contrari (2-2). Aquest cap de setmana, el Girona ha baixat del novè lloc al dotzè (l'han avançat l'Elx, el Valladolid i el Lugo, que han sumat tres punts). La zona de descens queda encara molt lluny, tot i que els 13 punts de marge amb què va iniciar la jornada s'han reduït a 10, un coixí encara substancial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)